Site icon Dijital Tekerlek

TOYOTA GAZOO Racing 2022 Dakar Rallisi’nde boy gösterecek

TOYOTA GAZOO Racing, 2022 Dakar Rallisi’ne dört araçtan oluşan bir takımla katılacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

TOYOTA GAZOO Racing tarafında takıma bir kez daha 2019 Dakar Rallisi kazananı Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel önderlik edecek. Bununla birlikte Giniel de Villiers ve co-pilotu Dennis Murphy ise onlara destek verecek.

2021’de Dakar Rallisi’ne çaylak olarak katılarak üç kez Güney Afrika Cross-Country şampiyonu olan; Henk Lategan ile co-pilotu Brett Cumming, performanslarını artırmaya odaklanacaklar. Bununla birlikte halihazırda Hail Uluslararası Rallisi’ni kazanan ve 2021 FIA Dünya Kupası Cross-Country Rallileri şampiyonasını kazanmayı garantileyen Nasser Al-Attiyah ve co-pilotu Mathieu Baumel, Dakar Rallisi tarafında da favori olarak öne çıkıyor.

TOYOTA GAZOO Racing 2022 Dakar Rallisi’nde hangi aracı kullanacak?

TOYOTA GAZOO Racing pilotları, Dakar Rallisi’nde tamamen yeni Toyota GR DKR Hilux T1+ ile yarışacaklar. Bununla birlikte bu araç, 2022 Dakar Rallisi ile birlikte ilk kez bir uluslararası yarışa çıkacak. Oldukça cesur bir görünüme sahip olan yeni yarışçı Hilux’ta; yeni Toyota Land Cruiser’dan alınan çift turbo V6 benzinli motor yer alıyor. Ayrıca önceki araca göre daha büyük tekerlekler ve yeni süspansiyon sistemi bulunuyor. Elbette 2022 Dakar Rallisi için kapsamlı bir şekilde test edilen araca son olarak Kalahari Çölü’nde yarış için ayarlar yapıldı.

2022 Dakar Rallisi, otomotiv dünyasının en zorlu yarışlarından biri olmasının yanı sıra aynı zamanda FIA Dünya Rally-Raid Şampiyonası’nın (W2RC) ilk ayağı olacak. Bu şampiyonada da Nasser ve Mathieu mücadele edecek.

Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek 2022 Dakar Rallisi, 1 Ocak’ta başlayıp ve 14 Ocak’ta tamamlanacak. 1 Ocak’ta Cidde’den start alacak yarışçılar Ha’il’e ulaşacaklar. İlk gün yol bölümü 815 km olacak. Bu yolu 19 km’lik kısa ve zamanın ölçüldüğü bir bölüm izleyecek. Burada 1. Etap için başlangıç sıralaması oluşturulacak.

Son olarak rota, daha sonra saat yönünde devam edecek ve yarışçılar; Al Artawiyah ve Al Qaisumah gibi kasabaları ziyaret ederek Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ulaşacaklar. 8 Ocak’taki dinlenme gününe kadar burada kalacak yarışçılar, ralliyi 14 Ocak’ta Cidde’de tamamlayacaklar.

“Toyota Corolla yenilikleriyle yeni yıla hazır!”

Exit mobile version