Site icon Dijital Tekerlek

Toyota depremin ardından 9 fabrikasında üretimi durdurdu

Toyota depremin ardından 9 fabrikasında üretimi durdurdu 3

Toyota, hafta sonu ülkenin kuzeydoğu bölgesini vuran 60 km derinden gelen 7.1 büyüklüğündeki depremden kaynaklanan tedarik kesintileri nedeniyle bu hafta Japonya’daki dokuz fabrikasında üretimi askıya alıyor.

Japon otomobil üreticisi, kararın bir dizi tedarikçinin depremden doğrudan etkilenmesinden sonra verildiğini söyledi. Sözcü Shiori Hashimoto, yarı iletken üretmediklerini onaylasa da, Toyota hangi parçaların veya tedarikçilerin etkilendiğini belirtmedi.

Denizaşırı üretimler etkilenmeyecek

Üretimin askıya alınması 17 Şubat’ta başlayacak ve etkilenen tüm hatlarda 20 Şubat’a kadar sürebilir. Auto News, Toyota’nın üretimin ne zaman devam edeceği konusunda kararsız kaldığını ancak tedarik zinciri sorunlarının denizaşırı üretimi etkilemeyeceğini doğruladı.

Üretimdeki duraklamanın, şirketin Japonya’daki 28 üretim hattından 14’ünü kapsadığı ve Toyota RAV4, C-HR ve Harrier gibi araçları etkilediği anlaşılıyor. Ayrıca Lexus LS, IS, RC, LC, LX, NX, UX ve RX üretimini de etkileyecektir.

Japonya’yı vuran 7,1 büyüklüğündeki deprem, Fukushima nükleer santralinde tsunami ve erimeleri tetikleyen aynı bölgedeki Tohoku depreminden neredeyse tam 10 yıl sonra geldi. Bu en son deprem, neredeyse 1 milyon hanede elektrik kesintisine neden oldu ve yaklaşık 160 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Deprem, devasa bir heyelanın meydana geldiği Fukuşima vilayetindeki Ebisu Pisti de dahil olmak üzere, yaygın maddi hasarlara yol açtı.

Dostumuz Japonya’ geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…

Exit mobile version