Site icon Dijital Tekerlek

Toyota C+pod modelinin satışlarına başlandı

Toyota C+pod Japonya’da tüm kurumsal müşteriler ve belediyelerin ardından bireysel müşterilere de sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ultra kompakt elektrikli model C+pod, küçük bir otomobilden daha kompakt boyutlara sahip ve günlük kısa mesafelerle seyahat eden kullanıcılar için bir mobilite seçeneği olarak tasarlanıyor. Bununla birlikte Toyota modelin hedef kitlesi tarafında; gençleri, yeni araç kullanmaya başlayan kullanıcıları veya otomobille sürüş yapmaktan çekinen yetişkinleri hedefliyor.

Toyota C+pod teknik özellikleri

Model kolay kullanımı, çevre dostu olması ve ultra kompakt gövdesine rağmen; kapsamlı güvenlik ve emniyet özellikleriyle kullanıcılar tarafında oldukça olumlu geri dönüşlere sahip. Bununla birlikte model 2.490 milimetre uzunluğa, 1.290 milimetre genişliğe ve 1.550 milimetre yüksekliğe sahip. Bu değerler ile aracın dönüş çapı yalnızca 3.9 metre. Dar alanlarda büyük kullanım kolaylığı sunan model tek şarjla 150 kilometre menzile sahip. Modelde bulunan 9.06 kWs’lık lityum iyon batarya 5 saatte tamamen doldurulabiliyor. Ayrıca C+pod önünde yer alan girişle 10 saate kadar güç kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Maksimum 60 km/s hıza ulaşabilen C+pod’un ağırlığı ise sadece 670 kilogram.

Japonya’da leasing anlaşmasıyla sunulan C+pod’un bataryaları için proaktif 3R girişimini de bünyesinde barındırıyor. Bu sayede batarya kullanımında yeniden değerlendirme ve geri dönüşüm ile birlikte Toyota’nın hedeflediği karbon nötr mobilite toplumuna ulaşmak daha kolay bir hale geliyor.

Son olarak Japon otomobil üreticisi, Toyota C+pod ve Toyota C+walk dahil olmak üzere farklı mobilite ürünleri sunarak, gençlerden yaşlılara, her kullanıcının mobilite ihtiyacını karşılama noktasında iddialı bir seçenek olmaya devam edecek.

“Stellantis ve Amazon işbirliği devrede!”

Exit mobile version