Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Corolla Cross SUV versiyonu tanıtıldı!

Toyota Corolla Cross SUV

Toyota’nın kısa süre önce tanıttığı B-SUV segmentindeki Yaris Cross modelinden sonra yeni bir SUV modeli çıkartması beklenmedik bir durumdu. Her ne kadar casus fotoğraflar ve markaya yakın kaynaklardan sızan bilgiler gelse de Toyota Corolla Cross SUV modeli her zaman küçük ihtimaller dışındaydı.

2021 Toyota Corolla Hybrid fiyat listesi ve teknik özellikleri

Bu sabah saatlerinde Tayland’da tanıtılan Toyota Corolla Cross SUV modeli bir benzinli bir de hibrit üniteyle satışa çıkıyor. 1.8 litrelik benzinli motor 140 beygir güç ve 400 Nm tork üretebiliyor. Üretile bu gücü ön tekerleklere CVT şanzıman ile aktarıyor. Hibrit versiyonda da 1.8 litrelik benzinli motoru görüyoruz. Buradaki benzinli motor 100 beygir güç ve 142 Nm tork üretiyor. Bu motorla birlikte çalışan elektrikli motor ise 72 beygir güç ve 163 Nm tork üretiyor. Hibrit motor ünitesinin ürettiği gücü de e-CVT şanzıman sistemi tekerleklere iletiyor.

Toyota Corolla’nın SUV versiyonu, C-HR ve Corolla’nın da kullandığı TNGA-C platformu üzerine inşa edilmiş. Boyut olarak RAV4 ve C-HR modellerinin arasında yer alan yeni Toyota SUV, 4460 mm uzunluğa, 1825 mm genişliğe ve 1620 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi ise 2640 mm olarak C-HR ile aynı kalmış.

Toyota Corolla Cross SUV modelinin tasarımından bahsedecek olursak yeni ön farlar ve ızgara RAV4 ile benzerlik gösteriyor. Arka tarafta da RAV4 ile oldukça benzer yanları var. İç tasarıma baktığımızda ise Corolla’da ne varsa onu kullanan tasarımcılar birkaç detayı farklı yapsalardı en azından dedirtiyor.

Toyota Corolla’nın SUV modeli bu ay Tayland’da satışa sunulacak. Çok kısa zamanda da diğer pazarlarda yer almasını beklediğimiz yeni SUV modelin fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Ülkemizde satışa sunulması halinde sizce ne kadar tercih edilir? Toyota’nın yeni SUV modeli hakkında sizin görüşleriniz neler?

İlginizi Çekebilir: Toyota Yaris Cross SUV, Nissan Juke Rakibi Oldu

Exit mobile version