Site icon Dijital Tekerlek

Toyota bZ4X: Tamamen elektrikli ilk Toyota

Toyota bZ4X: Tamamen elektrikli ilk Toyota 20

Toyota baş döndürücü bir melez serisi sunuyor. Ancak şirket elektrikli araçları benimsemekte yavaş kaldı. Otomobil üreticisinin tamamen yeni Toyota bZ4X konseptini tanıtmasıyla bu durum değişmeye başladı.

Yaklaşan bir üretim modelini ön izlemek için tasarlanan Toyota bZ4X, RAV4 EV modelinin modern bir sürümüdür. Toyota modeli tanıtırken çok ayrıntıya girmedi. Ancak konsept, ince farlara ve belirgin hava perdelerine sahip açısal bir ön tasarıma sahip. Aerodinamikten bahsetmişken, metalik süslemeli geniş girişin üzerinde bulunan tamamen kapalı bir ızgara var.

Daha da geriye gidersek, uzun bir kaput ve belirgin tekerlek bombeleri görebiliriz. Model ayrıca eğimli bir ön cama, hafif eğimli bir tavana ve belirgin bir omuz çizgisine sahiptir. Diğer dikkat çekici özellikler arasında açılı bir arka cam, belirgin bir C sütunu ve aracın yanlarını saran göz alıcı arka lambalar yer alıyor.

Dış kısım muhtemelen karışık tepkiler alacak olsa da, kabin biraz daha geleneksel. Sürücüler tıknaz bir üç kollu direksiyon simidinin arkasında oturuyor ve kendilerini kaseye benzer bir çevreye sahip dijital bir gösterge paneline bakarken buluyorlar.

Tasarım biraz tuhaf görünüyor, ancak Toyota şöyle açıklıyor: “Gösterge panelinin alçak konumu ve direksiyon simidinin üzerindeki göstergelerin konumu, aracın alan hissini genişletmeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda güvenli ve emniyetli bir şekilde yardımcı olmak için görünürlüğü artırmaya da yardımcı oluyor.”

Yan tarafta, yüzer bir orta konsol ve geniş ekranlı bağımsız bir bilgi-eğlence sistemi var. Parlak siyah kaplama, minimalist kontroller ve döner vites değiştirici ile birleşiyorlar. Ayrıca döşemeli bir gösterge paneli ve geniş bir ikinci sıra görebiliriz.

Toyota teknik özellikler konusunda çekingen davrandı. Ancak konseptin e-TNGA platformunda kullanıldığını doğruladı ve Subaru ile ortaklaşa geliştirildi.

Model hakkında konuşan şirket, crossover’ın Toyota’nın efsanevi kalitesini, dayanıklılığını ve uzun vadeli güvenilirliğini Subaru’nun dört tekerlekten çekiş yetenekleriyle birleştirerek “hem konforlu hem de çekici bir sürüş deneyimi elde edeceğini” söyledi.

Şirket, üretim modelinin Çin ve Japonya’da yapılacağını söyledi. Crossover, dünya çapında satışa sunulacak ve satışların 2022’nin ortasında başlaması planlanıyor.

Daha uzun vadede Toyota, bZ (Sıfırın Ötesi) adını taşıyan yedisi de dahil olmak üzere 15 özel elektrikli araç sunacak. Şirket ayrıca, “hibrit ve BEV güç aktarma organları da dahil olmak üzere pikap serisine yakın gelecekte elektrifikasyon getirecekleri” konusunda da açıklamalar yaptı.

Toyota’nın yeni RAV4 plug-in hybrid modeli tanıtıldı

Exit mobile version