Site icon Dijital Tekerlek

Toyota bZ3 modelinin görüntüleri sızdırıldı

Çin pazarında piyasaya sunulacak olan Toyota bZ3 modeline ilişkin görseller sızdırıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan lansman ile beraber tanıtılan 11 modelle konsept vitrinini duyuran Toyota; Beyond Zero (bZ) alt markası ile üretime girmesi beklenen sedan modeli kameralara yansıyan görüntüleri ile tekrardan bizlerle.

Toyota bZ3 teknik özellikleri

Model 472 cm uzunluğa, 182 cm genişliğe, 147 cm yüksekliğe sahip. Bununla birlikte 287 cm dingil mesafesine sahip olan modelin, boş ağırlığı 1834 kilogram seviyesinde. Güç aktarma sistemi tarafında BYD motoru 183 beygir ve 244 beygirlik iki farklı opsiyon ile kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte versiyonların detayları henüz bilinmezken; aynı dingil mesafesine sahip olan bZ4X ile aynı platforma sahip olan bZ3, 71.4 kWh boyutunda piller ile kullanıcılara sunulması oldukça yüksek ihtimal. Bu pil paketi ile otomobilin 350-400 kilometre seviyesinde bir menzile sahip olması bekleniyor.

Otomobilin Kasım ayında Guangzhou Otomobil Fuarı’nda yapılacak resmi bir lansman ile kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ardından aynı yıl içerisinde otomobilin piyasaya sunulacak olan lansmanı bekleniyor.

Son olarak Toyota, 2025 yılına kadar pazarda yedi tanesi bZ markasına ait olmak üzere 15 sıfır emisyonlu araç bulundurmayı planlıyor.

“Formula 1’de Hollanda GP heyecanı bu hafta yaşanıyor!”

Exit mobile version