Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Bugüne Kadar Sattığı Hibrit Model Sayısını Açıkladı

Toyota Bugüne Kadar Sattığı Hibrit Model Sayısını Açıkladı 2

Ülkemizin genel anlamda çok satılan araçlar listesinde olmasa da, dünya genelinde çok satış gerçekleştirdiğini biliyoruz Toyota’nın. Özellikle kendi ülkesinde çok tercih elden Toyota milyonların belini kırmış diyebiliriz. Özellikle yarış konseptindeki aracı Supra modeli genç ve yarış severler için gözde bir dört tekerlek. Her ürettiği model kısa süre içerisinde milyonlara ulaşıyor diyebiliriz Toyota için, ayrıca konfor ve hız konusunda son dönemde çok hızlı bir şekilde ilerlemekte. Otonom araçlar listesinde de yerini alan ve bu konuda kendini geliştirmeye çalışan Toyota, artık elektrik ve otonom konusunda ilerleyeceğini, hatta sadece bu alanda bile koşturabileceğini duyurmuştu.

Dijital Tekerlek | Instagram

İlk seri üretim Hibrit araçlarında 1997 yılından itibaren sattığı araç sayılarının 14 milyondan fazla olduğunu açıkladı. En çok sattığı dönemlerden biri de 2019 yılının ilk 7 ayı olduğunu söylendi. Bu sayı 2019 da tam tamına 328 bin Hibrit araç oldu. Bunun araç pazarının %50’si olduğunu söyleyen Japonya araç devi Toyota neredeyse araba piyasasının %50’sini bizler çeviriyoruz dedi. 2019 Ocak ve Temmuz ayları döneminde de satışları sonrasında Toyota’nın Avrupa’da toplam Hibrit modeli satış sayısı 2, 5 milyondan fazlaya yükseldi. Bu sayıya bakacak olursak gerçektende bir araba devi için mükemmel bir sayı. Bu Japon firması Toyota Türkiye de gerçekten de satışları ile ciddi anlamda güzel bir grafik elde ediyor.

Ülkemizde 2019 da 6 bin Hibrit modelinin satıştaki yerinin sadece 5 bini geçen kısmını Toyota oluşturdu diyebiliriz. Bu grafikte şu çıkıyor ki 2019 da Türkiye de satışa çıkartılan ve satılan 100 bin aracın 98 bini Toyota’ya ait oldu. Bu başarıyı yakalayan Toyota gerçekten de ülkemiz olsun ve dünya geneli olsun çoğu araba şirketinin yapmadığı rekorları kırıyor. Artık Toyota, Türkiye’de piyasaya saldığı tüm araçların bir de Hibrit versiyonlarını çıkarıyor. Bunların arasında genel de Corolla Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid, Camry Hybrid ve Toyota C-HR Hybrid yer almaktadır. Toyota Türkiye’ye sattığı bu modeller ile ayrıca Hybrid modelleri ile satış rekorları kırmaktadır.

Exit mobile version