Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Aygo, X Prologue konsepti etkisinde

Toyota Aygo, X Prologue konsepti etkisinde 2

Toyota tarafının yeni şehir otomobili Toyota Aygo modeli X Prologue Konseptinin etkileriyle yeniden kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mart ayının başlarında Toyota Aygo modeli için yepyeni bir nesil yapmakta olduklarını duyurmuştu. Bununla birlikte bu duyurunun ardından Aygo Prologue X konseptinin lansmanı yapılmakta idi.

Bugün kameralara yakalanan yeni nesil Aygo modelinde kamuflaj olsa dahi bazı özellikleri kendini ele vermekte.

Modelin karlı ortamda olan görüntüleri akıllara ilk olarak modelin daha önceden de karlı ortamda test edildiğini hatırlattı. Fakat Prologue X konseptini gördükten sonra; modelin yeni tasarım yüzünü çok daha iyi anlama şansına sahibiz.

Yeni nesil Toyota Aygo nasıl olacak ?

Üretim modeli elbette daha farklı olma şansına sahip. Fakat modelin genel hatlarının görsellerde yer alan modele benzeme oranı elbette daha yüksek.

Marka, yeni A segmenti modelinin geliştirilmesi söz konusu olduğu vakit; bu model üzerinde tek başına çalıştığını özellikle belirtmekte. Bununla birlikte Avrupa’da şehir otomobilleri konusunda oldukça iddialı olan; Peugeot ve Citroen markaları projenin dışında kalıyor. Bu sayede modelin geliştirilmesi tarafında Toyota tarafının tek olması oldukça heyecan verici.

Toyota bu geliştirmeden bahsederken A segmenti içerisinde; tamamen elektrikli bir model için yer olmadığını ve en azından başlangıçta yeni Aygo modelinin yalnızca benzinli motorla sunulacağını doğrulamakta.

Modelin platform tarafına baktığımızda ise bizleri Yaris ve Yaris Cross tarafında kullanılan TNGA-B platformu beklemekte. Bu sayede Toyota, modeli bildiği eklem üzerinde geliştirme şansına sahip.

Son olarak fotoğraflara geri döndüğümüzde maalesef fotoğraflar henüz pek birşey ortaya çıkarmıyor. Ayrıca modelin 2022 yılının ilk aylarında gelmesi beklenmekte.

“Lexus LF-Z Electrified konsepti sonunda ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version