Site icon Dijital Tekerlek

Toyota Aygo X modelinin ismi doğrulandı

Toyota Aygo X, modeli yeni nesil A segmenti içerisinde kullanıcılara sunulacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota, Kasım ayında piyasaya sürmeyi planladığı küçük SUV modelini onayladı. Bununla birlikte Japon otomobil üreticisi yeni modeli, ürün gamında Yaris modelinin altında konumlandırmayı planlıyor.

Toyota tarafının yeni modeli, en ucuz model olan Aygo hatchback modelinin yerini alacak. Ayrıca Aygo modelinin 13.500 Sterlin seviyesindeki fiyat etiketine yakın bir fiyat ile sunulması beklenen modelin; hibrit güç aktarma organları seçeneğine de sahip olması bekleniyor.

Paylaşılan teaser görüntüleri henüz Toyota Aygo X ile ilgili olarak oldukça az detay gösterebiliyor. Fakat test aşamasında görüntülenen modelin genel boyutları hakkında fikir edinmemiz mümkün görünüyor.

Platform tarafında Yaris ve Yaris Cross tarafında gördüğümüz TNGA-B platformunu kullanacak olan model; muhtemel genel hatlarıyla da Yaris Cross modelinin boyutlarına yakın bir boyutta olacak.

Son olarak Toyota Motor Europe Başkan Yardımcısı Matt Harrison, 2019 yılında Aygo modeli ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmuştu;

“Aygo’da çok fazla öz sermayemiz var”

“Yılda 100.000 satıyoruz. Kendine has bir kişiliği var, bu yüzden alıp götürmek yerine markaya veriyor. Genç bir kitle için en alakalı otomobil bu yüzden markanın erişim noktası.”

“Küçük otomobil segmenti tamamen satın alınabilirlikle ilgili. Bunu tam elektrikli için en uygun olarak görmüyoruz.”

“2022 Honda Civic Type R test halindeyken görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version