Site icon Dijital Tekerlek

Toyota 2020’de üretim rekorları kırdı

Toyota 2020'de üretim rekorları kırdı 10

2020 yılı neredeyse herkes için zor bir yıl oldu. Endüstriler ve insanlar salgının ve gerileyen ekonominin etkileriyle mücadele etmek zorunda kalırken bazı markalar hiç etkilenmedi. Otomobil endüstrisi, Volvo’nun satışlarda artış bildirmesi ve Honda’nın üretimi güçlendirdiğini bildirmesiyle önemli ölçüde büyüme kat ettiğini gösterdi. Volvo ve Honda gibi bir marka daha var ki 2020 yılına damga vurdu.

Çin talepleri Toyota’nın rekoruna yardımcı oldu!

Toyota merkez ofisi yaptığı açıklamada Kasım ayı için küresel üretimde yıllık %7 artış olduğunu açıkladı. Kasım ayına 828.066 adet otomobil üreten Toyota, artışı genel olarak Çin’den gelen yoğun talebe bağlıyor.

Son üç ayda Çin’den gelen talebin yüzde 48.5 oranda arttığı ve Toyota’nın dünya genelinde 852.213 araç sattığı belirtiliyor. RAV4’ün büyük etkisiyle Toyota, satış oranı olarak da yüzde 1.8 artış yaşadı. Toyota Harrer ve Yaris modellerinin de katkısıyla Japon üretici 2020 yılı satış hedeflerine ulaştı diyebiliriz. Toyota’ya nispeten bir diğer Japon üretici Nissan, Kasım ayında üretimde %5.6 düşüş açıklayarak art arda 14 ay üretimde düşüş yaşadığını bildirmiş oldu.

Toyota Ocak-Kasım arasında tüm alt markaları da dahil olmak üzere 8.540.749 adet araç sattı ve neredeyse aynı sayıda araç üretti.

Exit mobile version