Site icon Dijital Tekerlek

TOGG’dan Tasarım Aşamaları Konulu Mini Belgesel

TOGG’dan Tasarım Aşamaları Konulu Mini Belgesel 3

Geçtiğimiz günlerde TOGG tarafından milli aracımızın tasarım aşamaları ile ilgili bir belgesel hazırlandı. Belgeselin yakın zamanda paylaşılacağı da açıklanan bilgiler içerisinde yer alıyor.

TOGG, sosyal medya üzerinden haberi şu şekilde paylaştı:

“Eskiz çalışmalarından tam boy modele, model aşamasından da gerçeğe, tasarım aşamalarımız ve tasarım ekibimiz… Herkesin dikkatlerini üzerine çeken yeni milli aracımız ile ilgili mini belgeselimiz Cuma günü burada karşınızda.”

Cuma günü geldiği zaman ise TOGG merakla beklenen belgeseli kendi resmi hesabından paylaştı. Bu paylaşımın altında ise “Türkiye’nin milli otomobili, tasarım ve mühendislik ekiplerinin liderliği, Murat Günak uzman danışmanlığı ve Pininfarina’nın global düzeydeki tecrübesi ile birlikte toplam 150,000 saatlik bir çalışma neticesinde ortaya çıktı.” Şeklinde bir açıklama da yer alıyor.

Milli aracımız ile alakalı kısaca konuşmak gerekirse; yarım saatten kısa bir sürede %80 lik bir batarya dolumu sağlayacak olan milli aracımız ilk aşamada SUV ve Sedan olmak üzere 200 ve 400 beygirlik bir güç ile üretime başlanacak. 30 dakikada tam doluma ulaşan milli gururumuz 500 kilometre maksimum menzile sahip. 15 yılda 5 modelinin de üretileceği söylenen aracımızın ilk üretim örneklerini 2022 görmemiz mümkün olacak. Milli aracımızla alakalı daha fazla ve güncel haberlere ulaşmak istiyorsanız dijital tekerlek sayfamızı takipte kalın.

Exit mobile version