Site icon Dijital Tekerlek

TOGG yerli otomobilin bataryası için şirket kurdu!

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) üretilecek yerli otomobil için kurduğu yeni şirketi video ile duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

TOGG, elektrikli otomobillerin en önemli parçalarından birisi olan batarya modülleri ve paketlerinin üretmek adına SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. AŞ’yi kurdu. Bununla birlikte yerli otomobilin merakla beklenen bataryasının kim tarafından geliştirileceği netliğe kavuştu. Ayrıca geçtiğimiz sene; batarya denince dünyanın önde gelen şirketlerinden Farasis ile iş birliği anlaşması da kamuoyuna duyurulmuştu. Yani bataryaların üretimi konusunda Farasis ve SIRO işbirliği bizleri bekliyor.

TOGG için batarya neden oldukça önemli?

Bildiğiniz üzere elektrikli otomobiller geleneksel araçlardan farklı olarak akaryakıt veya otogaz yerine şarj ile çalışıyor. Bununla birlikte doldurulan şarj, aracın bataryasında depolanıyor. Depolanan şarj ile motor güç üretip otomobili yol aldırabiliyor. Ayrıca bataryalar yalnızca depolar olarak görülmemeli. Çünkü akaryakıt veya otogazın aksine yakıtın kalitesinden çok bataryanın verimliliği ve boyutları modelin kullanıcıya sunduğu menzil konusunda oldukça etkili.

Günümüzde modern otomobillerde kullanılan bataryalar 2010 yılında kW/s başına yaklaşık 1.000 dolar değerindeydi. 2020 yılına geldiğimizde ise bu değer 150 dolara kadar düşmüş vaziyette. Bununla birlikte 2030 yılına kadar kW/s başına olan bu değerin, 73 dolar seviyelerine inmesi beklenmekte.

Sonuç olarak 60kW/s kapasiteli bir elektrikli aracın bataryası 9.000 dolar civarında bir fiyat etiketiyle satın alınabiliyor.

“Elektrikli 2023 Rolls-Royce Spectre detayları”

Exit mobile version