Site icon Dijital Tekerlek

TOGG, “togg.com” alan adı davasını maalesef kaybetti

TOGG, "togg.com" alan adı davasını maalesef kaybetti 2

İlk etapta alınmayan “togg.com” alan adını almak isteyen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu açtığı davayı kaybetti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yerli otomobil üretiminin hazırlıklarına tam gaz devam eden TOGG; Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne açtığı davayı kaybetti. Davanın içeriği yerli otomobilin internet sayfasının alan adı üzerine. Hali hazırda “togg.com” alan adı başka birine ait vaziyette. Bununla birlikte alan adının sahibi bu alan adını satmak istemediğini bildirdi. Bu gelişme ile yerli otomobilin internet sitesinin alan adı yüksek ihtimalle değişecek.

Alan adı The Office of George Gloud isimli bir şirkete ait. Bu alan adının şirketi oldukça güzel bir şekilde yansıttığı için, şirket alan adından vazgeçmek istemiyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında açılan davayı inceleyen Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü , TOGG’un alan adını “haksız bir şekilde ele geçirmeye çalıştığını” ifade etti. Ayrıca davanın kötü bir niyetle açıldığına karar verdi.

Halihazırda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun itiraz hakkı bulunmakta. Fakat herhangi bir itiraz ile birlikte olumlu bir sonuç çıkması oldukça zor görünüyor. Yabancı IT firmasının alan adı haklarını da satmak istememesi durumu daha karmaşık bir hale getiriyor.

Son olarak herhangi bir itirazın yapılıp yapılmadığı ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Fakat oldukça önemli olan alan adının en olumlu senaryo ile sonuca kavuşmasını umuyoruz.

“2022 Citroen C5 Aircross Black Edition tanıtıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version