Site icon Dijital Tekerlek

TOGG sedan modeli ilk kez Las Vegas’ta sergileniyor!

Yerli otomobil üreticisi TOGG, Las Vegas’taki CES fuarında “akıllı cihaz” olarak adlandırdığı otonom TOGG sedan modeli resmi olarak sergiledi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

CEO Mehmet Gürcan Karakaş yaptığı açıklamalar ile TOGG tarafının geleneksel bir otomotiv üreticisi olmadığını belirterek şu ifadeyi kullandı;

“Kendimizi bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. Bu yüzden en son teknolojik yeniliklerin ve ilklerin buluşma yeri olan CES’teyiz.”

Mobilite deneyimini geliştirmek amacıyla kullanıcı merkezli ve veri odaklı ürünler sunma hedeflerini açıklayan TOGG tarafı; 2030 yılına kadar beş segmentte bir milyon aracı piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bununla birlikte ilk model 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak olan; C segmenti SUV modeli.

“Kıta Avrupası’nda geleneksel olmayan bir üretici tarafından üretilen ilk elektrikli SUV” olarak tanımlanan ilk modeli; seri kompakt bir TOGG SUV, MPV ve C segmentinde bir TOGG sedan ve hatchback model takip edecek. Ayrıca tüm modeller aynı modüler platform üzerine inşa edilecek.

Çinli firma Farasis ile ortaklaşa geliştirilecek pil üretme planları özellikle doğrulanırken; marka pil araştırma ve geliştirmeye de odaklanacak. Bununla birlikte marka tarafından otomotiv dışındaki sektörlere de pil tedarik edilmesi planlanacak.

TOGG Sedan teknik özellikleri

Resmi olarak CES’te yapılan etkinlik ile duyurulan model; 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkabiliyor. Bununla birlikte model 200 beygirlik tek motorlu güç aktarma organına ek olarak; 400 beygirlik çift elektrikli motorlu kurulum seçeneğine de sahip. Otomobilin üretiminde 350 civarı parça kullanılıp, 40’tan fazla inovatif fikrin otomobil ile hayata geçirildiği ve proje içerisinde 2000’den fazla kişinin çalıştığı özellikle belirtilen detaylar arasında yer aldı. Model hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabilecek. Ayrıca maksimum sürat tarafında ise 180 km/s bir sınırlama bizleri bekliyor.

Kokpit tarafına baktığımızda daha önce gösterimi yapılan C SUV modeliyle benzerlik dikkatlerden kaçmıyor. Ön tarafı boydan boya saran dijital ekranlara ek olan alttaki ekran ile dört panelli bir kurulum bizleri bekliyor. Ayrıca Euro NCAO’ten 5 yıldızın hedeflendiğini belirten CEO Gürcan Karakaş, ADAS (ileri seviye aktif ve pasif sürüş asistanları) tarafında ise üçüncü seviyenin hedeflendiğini ifade etti.

Son olarak CEO Karakaş şu ifadeleri kullandı;

 “Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla inşa ediyoruz. Bir ürün kullanıcı değeri yaratmazsa hayatta kalamaz.”

“Kullanıcı merkezli ve veri odaklı bir iş modeli aracılığıyla mobilite çözümleri yaratıyoruz. Ekosistem aracılığıyla daha konforlu bir mobilite deneyimi sağlayacak ve akıllı cihazımız etrafında büyüyecek çözümler geliştiriyoruz.”

“Hyundai 2022 yılına büyük hedeflerle giriyor”

Exit mobile version