Site icon Dijital Tekerlek

TOGG CES’te en iyi 20 marka arasında!

TOGG CES'te en iyi 20 marka arasında! 13

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG bizleri gururlandıran bir başarıya daha imza attı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile TOGG, Tüketici elektroniği denilince akla ilk gelen uluslararası fuarlardan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) içerisinde en iyi 20 marka arasında yer aldı. Bununla birlikte marka Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES 2022 etkinliğine katılan 100’ü aşkın ülkeden katılan 2 bin 300 firma içerisinde bu başarıyı elde etti.

TOGG ve CES 2022

CEO Mehmet Gürcan Karakaş yaptığı açıklamalar ile TOGG tarafının geleneksel bir otomotiv üreticisi olmadığını belirterek şu ifadeyi kullanmıştı;

“Kendimizi bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. Bu yüzden en son teknolojik yeniliklerin ve ilklerin buluşma yeri olan CES’teyiz.”

Resmi olarak CES’te yapılan etkinlik ile duyurulan sedan modelin; 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkabildiği kamuoyuna duyurulmuştu. Bununla birlikte model 200 beygirlik tek motorlu güç aktarma organına ek olarak; 400 beygirlik çift elektrikli motorlu kurulum seçeneğine de sahip. Otomobilin üretiminde 350 civarı parça kullanılıp, 40’tan fazla inovatif fikrin otomobil ile hayata geçirildiği ve proje içerisinde 2000’den fazla kişinin çalıştığı özellikle belirtilen detaylar arasında yer almıştı. Model hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabileceği ve maksimum sürat tarafında 180 km/s bir sınırlama bizleri beklediği bilgisine CES 2022 aracılığıyla ulaşmıştık.

Son olarak CEO Karakaş şu ifadeleri kullanmıştı;

 “Togg’u tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşımla inşa ediyoruz. Bir ürün kullanıcı değeri yaratmazsa hayatta kalamaz.”

“Kullanıcı merkezli ve veri odaklı bir iş modeli aracılığıyla mobilite çözümleri yaratıyoruz. Ekosistem aracılığıyla daha konforlu bir mobilite deneyimi sağlayacak ve akıllı cihazımız etrafında büyüyecek çözümler geliştiriyoruz.”

“Makyajlı Mercedes-Benz G-Serisi kış testlerinde”

Exit mobile version