Site icon Dijital Tekerlek

TESLA’YA RAKİP Mİ GELİYOR? 🤔

zettacardijitaltekerlek

Zetta Elektrikli Otomobil

  Otomotiv sektöründe en geride kalan büyük ülkeleri sıralasak Rusya ilk sırada yer alırdı. Fakat son yıllarda Ruslar bu durumu değiştirmek istiyor. Yakın zamandaki atılımlar da bunu destekler nitelikte. Bu seferki hedefleri en ucuz elektrikli otomobili üretmek ve bu konuda ilk adımları attılar.

Zetta” adlı aracın prototipi bitti. Artık son rötuşlar yapılıyor. Şirketin üretim hedefi yılda 15 bin araç olarak belirlenmiş. 7 yıl garantiyle sunulacak olan Zetta’nın fiyatı da net olmamakla birlikte açıklandı. Hatta fiyat konusu bile belirlendi sayılır. Bu araç için 450 bin ruble yani güncel kurla 38 bin TL.

Zetta Elektrikli Otomobil

Özelliklerine bakacak olursak;

Zetta Elektrikli Otomobil

Kalaşnikov’dan iddialı açıklama!

Rusya’da devlet teknoloji kurumu Rosteh’in ortağı olduğu Kalaşnikov şirketi, ABD’li elektrikli otomobil markası Tesla‘ya rakip olacak bir yerli otomobi üzerinde çalıştığını duyurdu.

  Kalaşnikov Dış İlişkier Müdürü Sofiya İvanova, “Elektrikli otomobil alanında başarılı bir proje olan Tesla’ya rakip olmak istiyoruz. En azından bu markanın gerisinde kalmamayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Kalaşnikov’dan Sputnik’e yapılan açıklamada, teknolojinin temelinde, şirketin geliştirdiği birkaç orjinal sistemin yer aldığı kaydedildi. Açıklamada, “Bu teknoloji, Tesla gibi dünyanın önde gelen elektrikli araba üreticileriyle aynı safa durma ve onlarla rekabet etme fırsatını sağlayacak. Teknolojimizi geliştirdiğimizde küresel pazar liderlerinin deneyimlerinden ilham aldık” dendi.

Dijital Tekerlek | Instagram
Exit mobile version