Site icon Dijital Tekerlek

Tesla’ya Benzinli Motor Taktılar!

Tesla'ya Benzinli Motor Taktılar! 3

Günümüzde içten yanmalı araçların elektrikli araçlara çevrildiği haberleri oldukça artmaya başlarken, Avusturyalı bir mühendis ise elektrikli Tesla Model 3 otomobiline içten yanmalı bir motor (benzinli motor) ekleyerek aracı hybrid bir araca çevirdi.

Model 3 gibi tamamen elektrikli araçların fiyatlarının çok olduğunu söyleyen mühendis kendi üretmiş olduğu bu aracın fiyatının daha az olacağını savunuyor. Bu farkı gösterme amacını ise Tesla Model 3 üzerinde gerçekleştirmiş. Mühendis Frank Obrist’in çalışması şu şekilde; aracın hareket etmesine yardımcı olan güç aktarım parçalarının arasına iki silindirlik benzinli bir motor yerleştirerek bataryayı daha küçük hale getirmek. Bu işleme plug-in hybrid denilirken bu mühendis bu işleme Hyper hybred isimlendirmesini vermiş.

Obrist, 95 kg ağırlığa sahip olan ve 54 beygir güç üreten bu motoru Tesla’nın ön bölümünde bulunan depolama alanına yerleştirdi. Kullanılan batarya ise 98 kg ağırlığında ve 17,3 kWh kapasiteye sahip olan kendi şirketinin üretmiş olduğu bir bataryadır. 65 Km/s hızdan sonra devreye girecek şekilde ayarlanan içten yanmalı motor hareket halindeyken bataryayı şarj edebilecek. Bu sayede Model 3 sadece elektrikle 100 km giderken, benzinli motor devreye girdiğinde ise 1,000 km menzile ulaşabilecek.

Bu yeni sistemin adı ise “Obrist Mark II” olarak belirlenmiş. Bu yeni sistemin sadece Tesla’da değil, diğer bütün elektrikli araçlara entegre edilebileceği de belirtiyor. Söylentilere göre 2023 yılında ise bu yeni sistemin eklenmiş olduğu araçlar seri üretime geçecekmiş.

Exit mobile version