Site icon Dijital Tekerlek

Tesla’nın Yeni Tankı için Sansasyonel İddia Ortaya Atıldı

Tesla’nın Yeni Tankı için Sansasyonel İddia Ortaya Atıldı 2

Elon Musk tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve global anlamda ses getiren Cyberturck için yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığına dahil bir iddaa ortaya atıldı. Elon Musk tarafından akıl dolu reklam stratejisiyle tüm dünyaya tanıtılan Tesla’nın geliştirmiş olduğu Cybertuck aracın ön sipariş rakamları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Açıklanan rakamlara göre Tesla’nın aracın reklamından sonra yaklaşık olarak 146.000 ön sipariş aldığı belirtilmişti. Fakat bu verilerin açıklanmasından sonra ortaya çıkan başka bir iddaaya göre de bu araç için açıklanan ön sipariş rakamlarının gerçeği yansıtmadığıdır.

Elon Musk Verileri Açıklamıştı

Tüm dünyanın merakla beklediği Tesla’nın yeni aracı Cybertruck aracın ön sipariş sayıları oldukça yükseldi. Elon Musk Tesla firmasının yaratmış olduğu bu yeni araç hakkında açıklamalarda bulunarak, yapılmış olan lansmandan sonra aracın ön sipariş rakamlarını açıklamıştı. Geçtiğimiz günler açıklanan rakamlara göre (25 Kasım) 200.000 kişiden daha fazla kişinin Cybertrcuk adlı aracın ön siparişini verdiğini duyurdu. Aracın ön sipariş bedeli olarak Tesla her kullanıcıdan 100 dolar talep etmişti. Bu verilere göre Cybertruck daha piyasaya sunulmadan Tesla’nın kasasına yaklaşık 200.000$ dolar para girmiş oldu.

Potansiyel Dolandırıcılık Şüphesi Bulunuyor

Cyberturck’un lansmanı yapıldıktan sonra her geçen gün artan ön siparişler birçok kişi tarafından kafalarda soru işareti oluşturmasına sebep oldu. Kafaları karıştıran iddaalara ek olarak da global anlamda tanınmışlık seviyesi çok yüksek olan Car and Driver’da oluşturduğu rapor ile açıklanan bu rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Car and Driver’ın raporu gerçeği yansıttığını düşünürsek yapılan bu stratejik hamlenin tek amacının Tesla şirketinin kaybetmiş olduğu değeri tekrardan geri kazanmak istemesiyle bağdaştırabiliriz. Bu stratejik hamle sayesinde bir çok kişi ön sipariş rakamlarını yüksek tutarak Tesla hisselerinin tekrardan tavan yapmasını sağlamak istediğini düşünüyor.

Exit mobile version