Site icon Dijital Tekerlek

Tesla’nın piyasa değeri 50 milyar dolar arttı

Tesla'nın piyasa değeri 50 milyar dolar arttı 3

Tesla’nın tahmin edilen ilk çeyrek satış oranları yavaş yavaş belirlenmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla satışları ilk çeyrek için yapılan tahminler doğrultusunda 184.000 adet idi. Bununla birlikte marka ilk 3 ayı doldururken 178.000 adet satış adetine ulaşmakta. Marka bu süreç içerisinde ise toplamda 180.338 araç üretti.

Tahminlere ulaşması bir ay içerisinde oldukça kolay olacak olan marka en değerli otomobil üreticisi unvanını ve statüsünü sıkı bir şekilde sürdürmekle kalmamakta. Aynı zamanda değerine 50 milyar dolarlık bir değer katmakta.

Reuters; Tesla hisselerinin geçtiğimiz Pazartesi günü piyasaya öncesine göre yüzde 8 arttığını belirtti. Bununla birlikte hisselerin değerleri bir ay içerisinde ki en yüksek seviyeye ulaşma yolunda.

Tesla’nın değeri nasıl birden arttı ?

Tesla tarafının son yılını incelediğimizde diğer markalara göre çok başarılı geçirilen pandemi dönemi oldukça kıymetli. Bir çok marka pandemi süresinde üretime ara verirken Tesla bu süreci oldukça güzel yönetmekte idi. Bu sayede marka pazardaki yerini oldukça sağlamlaştırdı. Ayrıca markanın şuan ki değeri 660 milyar dolar seviyelerinde.

Elbette hisse değeri artan tek otomotiv şirketi Tesla değil. Çinli elektrikli otomobil üreticileri Nio ve Xpeng gibi firmalarda değerlerini yaklaşık yüzde 3 arttırmakta.

Son olarak birçok marka son zamanlarda 2030 ila 2040 yılları arasında tamamen elektrikli modeller üretmeyi hedeflediklerini söylemekteler. Bununla birlikte şuan pazarın lideri konumunda bulunan Tesla’nın gelecek için atacağı adımlar oldukça önemli.

“Seat Ibiza makyajı 15 Nisan tarihinde geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version