Site icon Dijital Tekerlek

Tesla tarafından kritik Türkiye hamlesi!

Tesla tarafından kritik Türkiye hamlesi! 4

Tesla, Türkiye’de kurduğu “Tesla Motorları Türkiye” isimli şirketle ilgili üç kritik adım attı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

En büyük merak konusu şüphesiz CEO görevini kimin üstleneceğiydi; CEO görevine Lufthansa Türkiye-Irak CEO’su olarak görev yapan Kemal Geçer getirildi. Bununla birlikte şirketin planları dahilinde Model X, Model Y, Model 3 ve Model S isimli dört modelinde bu sene Türkiye pazarında satışa sunulması bulunuyor. Ayrıca şirketin sermayesi de tek kalemde 50 milyon Türk Lirası artırıldı.

Geçmişte CEO Elon Musk tarafından yapılan Anıtkabir ziyareti ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmenin ardından büyük bir adımın atılması bekleniyordu. Bununla birlikte Tesla resmi olarak tüm modellerini ülkemizde satışa sunmasına ek olarak; Tesla Supercharger’larında kurulumuna belirlenen bölgelerde başlayacak.

CEO Kemal Geçer kimdir?

Tesla’nın Türkiye CEO’su olan Kemal Geçer 1984 doğumlu olup, 38 yaşında. Bununla birlikte Almanya doğumlu olan Geçer, Schumpeter School of Business and Economics mezunu. İş hayatında Vodafone, PricewaterhouseCoopers AG, HEINE Medizin GmbH ve Lufthansa Havayolları’nda kritik pozisyonlarda görev alan bir isim. Geçer’in 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren de Lufthansa Türkiye’de genel müdür olarak göreve başladığını da belirtmek gerekiyor. Ayrıca Kemal Geçer üç kez 40 yaş altı başarılı CEO ödülü almayı başarmıştı.

Tesla Türkiye Supercharger bölgeleri

Tesla’nın internet sitesinde yayınlanan, Türkiye için Süperşarj istasyonlarının detayları konumlarına buradan ulaşabilirsiniz. İnternet sitesinde paylaşılan illerin yanında “coming soon” (yakında) ifadesi kullanılıyor. Bununla birlikte süper şarj istasyonları için İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Hendek (Sakarya), İzmir ve Konya’nın isimlerini görmekteyiz.

İstihdam

Elektrikli otomobil üreticisinin ülkemize resmi olarak girmesi ile elbette bir çok satış ofisi, mağaza zinciri ve şarj istasyonları kurulacak. Kurulan ve hizmete açılan yeni noktalar ile birçok kişiye de istihdam sağlanabilecek. Bununla birlikte iş ilanlarının birkaç gün içerisinde Tesla’nın internet sitesinden yayınlanmaya başlaması bekleniyor.

“Toyota Avrupa satışlarıyla rekor kırdı”

Exit mobile version