Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Yeni Bir Elektrikli Kamyonet Tanıtacak

Amerika merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla yine, yeni, yeniden bir ilke imza atmak için çalışıyor. Dünya’da ilk defa elektrikli kamyonet çıkarmak için hazırlanan Tesla, Kasım’da kamyonetini tüm Dünya’ya tanıtmayı düşünüyor.

Marka değeri geçtiğimiz seneler boyunca oldukça artan Tesla, uzunca bir süredir gizli şekilde elektrikli kamyonet yapmak için uğraşıyor. Kamyonetin ilk haberleri, Temmuz ayının başlarına doğru Tesla’nın sahibi Elon Musk tarafından sosyal medyada “2-3 ay sonra” diye dillendirilerek çıkmıştı. Buradan ulaşabilirsiniz.

Dijital Tekerlek | Instagram

Bu konu tam unutulmaya yüz tutmuşken, bir Tesla sever tarafından Elon Musk’a çıkarılması beklenen kamyonet hakkında soru yöneltildi. Musk ise açık bir şekilde lansmanda herhangi bir değişiklik olmadığını, her şeyin normal seyrinde devam ettiğini açıkladı. Bu da demek oluyor ki Kasım ayında beklenmedik bir şekilde karşımıza elektrikli bir kamyonet çıkabilir.

Fakat, Tesla Motors tarafından tanıtılacak olan kamyonet hakkında en ufak bir detay verilmedi. Ancak çıkacağı hakkında açıklamalarda bulunuldu. Elon Musk ise toplumu heyecanlandıracak haberler verdi. Örneğin normal bir Tesla kamyonetin, şu an günümüzde spor otomobil sayılan Porsche 911 serisi ile başa baş gideceği hakkında bazı iddialarda bulundu.

Asıl ilginç kısım ise kamyonetin olası fiyatı. Elon Musk, tanıtılacak kamyonetin 50 bin dolardan daha düşük fiyatlarda satılmaya başlanacağını ifade etti.

Exit mobile version