Site icon Dijital Tekerlek

Tesla üçüncü çeyrekte rekor kâra ulaştı

Tesla üçüncü çeyrekte rekor kâra ulaştı 10

Otomotiv sektöründe pandeminin başlamasıyla görülen çip krizini fırsata çeviren Tesla, üçüncü çeyrekte 1.62 milyar dolar kâr elde etti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla tarihinin en büyük üç aylık net kazancı 2021 yılının üçüncü çeyreğinde elde ediliyor. Bununla birlikte Çarşamba günü yapılan açıklama ile 1.62 milyar dolarlık kâr onaylanıyor. İkinci çeyrekte elde edilen 1.14 milyar dolarlık ikinci çeyrek kârını geride bırakıyor. Ayrıca 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 331 milyon dolar kâr eden markanın bu yılki kârı bir yıl öncesine göre neredeyse beş kat daha fazla.

Wall Street tarafının 14 milyar dolarlık gelir tahmini ise; FactSet’e göre Temmuz ayından Eylül’e kadar 13.76 milyar dolar seviyesi ile beklentilerin gerisinde kalıyor. Bununla birlikte marka hisse bazlı tazminat gibi özel detaylar hariç tutulduğunda; Palo Alto ve Kaliforniya merkezli Tesla olarak hisse başına 1,86 dolar değer kazandı.

Bu rekoru oluşturan kâr yalnızca otomobil satışlarından elde edilen gelirlerden oluşmuyor. Markanın diğer üreticilere verdiği yasal krediler ile elde ettiği gelir 279 milyon dolar seviyesinde.

Ekin ayının başlarında marka, üçüncü çeyrek süresince 241.300 adet otomobili sahiplerine teslim ettiğini de belirtti. Belirtmek gerekir ki birçok otomobil üreticisi çip sorunu nedeniyle satışlarda problem yaşamaya halen devam etmekte. Tesla tarafının geçen yıl üçün çeyrekte toplamda 140.000 araç teslim ederken; bu yıl bu sayı %72 oranında artarak yukarıda da belirttiğimiz üzere 241.300 seviyesinde.

Son olarak Tesla, fabrikalarının kapasitesini genişletmeyi hedeflediklerini belirtirken; “çok yıllı bir ufukta” satışların yıllık ortalama %50 oranında artmasını beklediğini de özellikle belirtti. Ayrıca Tesla Inc.’in hisseleri Çarşamba gününün ardından %1,6 düşüşle 851.80 dolar seviyesine geriledi

“9.350 Sterlin değerinde Hot Wheels: Mercedes 300SL!”

Exit mobile version