Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, Teksaslılara elektrik sağlamak istiyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla gibi dünya çapındaki birçok otomobil şirketi, bir markanın gelecekteki başarısının sattığı otomobiller kadar sunabileceği hizmetlere de bağlı olduğunu fark etti. Bu amaçla, yakın zamanda Tesla’nın kendi insansı robotlarını geliştirdiğini geçtiğimiz günlerde duymuştuk. Ancak yaklaşmakta olan Cybertruck gibi elektrikli araçlar ana endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Şirket, özellikle markanın güçlü bir mevcudiyetine sahip olduğu Teksas eyaletinde, tüm bu yeni girişimlere yer açmak için genişliyor. Şirket CEO’su Elon Musk, muhtemelen şirketin yeni Terafactory‘sini denetlemek için geçen yılın sonlarında oraya taşındı ve şimdi Tesla’nın bu eyalette de bir elektrik sağlayıcısı olmak istediği haberleri ortalıkta dolaşmaya başladı.

Tesla, elektrik dağıtımında görev almak istiyor

Teksas Terafactory

Yeni gelen haberlere göre Tesla, eyalette elektrik dağıtımını sağlamak için Teksas Kamu Hizmeti Komisyonu’na başvuruda bulundu. Böylece, Tesla’nın birkaç ay önce bildirilen yeni gizemli projesinin bu amaç için yapıldığı görülmüş oluyor.

Sahada bulunan bu devasa piller, Tesla’nın şimdi şebekeye bağlamak istediği 100 megavatlık enerjiyi depolama kapasitesine sahip olacağı yerler olarak karşımıza çıkacak. Bu yılın başlarında Teksas’ta gördüğümüz dondurucu derecedeki havaların ardından, Teksas’ın şebekesi ülkenin geri kalanından izole edildiğinden ve bu nedenle kendi kendini idame ettirmesi gerektiğinden, bu uygulama muhtemelen hayata geçebilir.

Başvuru Tesla Energy Ventures adlı yeni bir yan kuruluş altında yapıldı ancak şirket tarafından diğer bölgelerde daha fazlası yolda olan diğer kamu hizmeti ölçekli enerji depolama sistemleri inşa edilmiş olsa da, bunlar şimdiye kadar halka elektrik satmak için kullanılmadı. Bunun yerine diğer şirketlerin enerji üretim, depolama ve tüketim süreçlerini yönetmelerine yardımcı olmak amaçlanmıştı. Teksas düzenleyici ofisleri, aşırı soğuk gibi zorluklar için şebekeyi güçlendirmekte başarısız olduklarını gösterirken, ek bir güç kaynağının eklenmesinin iyi karşılanması bekleniyor

Başvurunun onaylanması durumunda Tesla’nın güneş paneli ve benzerlerini satan enerji bölümü, çalışanların satış yapmasını ve müşteri hizmeti vermesini sağlayacak. Bunun hiçbir dezavantajını görmüyoruz ve bu gelişme otomobil şirketlerinin bir daha asla eskisi gibi olmayacağını gözler önüne seriyor.

“Tesla Model Y, menzil yükseltmesine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version