Site icon Dijital Tekerlek

Tesla sürücüsü direksiyon başında uyumaktan ceza aldı

Tesla sürücüsü direksiyon başında uyumaktan ceza aldı 1

Kanada’nın British Columbia eyaletinde bir sürücü yasal olarak bir ilk olan bir olaya karıştı. Otopilot sistemi devrede olan bir Tesla Model S’in direksiyonunda uyuyakalan 20 yaşındaki Leran Chai adlı sürücünün suçlaması henüz bitmedi.

Bu ayın başlarında mahkemeye çıkan Chai, cezai suçlamayla birlikte hız yapmakla da suçlandı. Bütün bu olaylar geçen yaz Chai’nin 2019 model Tesla Model S otomobiliyle otobanda araç kullanmasıyla başladı. Chai’ye yakın sürüş yapan diğer sürücüler, 93 mil/saat (150 km/s) hızla seyahat eden otomobilin sürücüsüz olduğunu fark etti. Sürücü koltuğunu tamamen yatıran Chai, Otopilot Seviye 2 aktifken uyuyakalmış.

Otopilot Seviye 2, kendi kendine sürüş olarak bilinse de gerekli durumlarda sürücülerin hemen manuel kontrolü ele alabilmeleri için tasarlanmış. Birçok Tesla sürücüsü gibi Chai de bu gerçeği göz ardı etti.

British Columbia yasalarına göre sürücü herhangi bir sürücü destek sistemini etkinleştirdiğinde, aracın çalışmasından tamamen sorumlu olduğu için tamamen sürücüsüz seyahate izin vermiyor. Chia’nın davasının emsal olması bekleniyor. Önümüzdeki ay tekrar mahkemeye çıkacak olan Chia, muhtemelen para cezası alacak ve ehliyetine bir süre el konulacak.

Exit mobile version