Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, Supercharger Noktalarını Açıkladı

Tesla, Supercharger Noktalarını Açıkladı 2

Tesla tarafından belirlenen Supercharger noktaları, harita üzerinden açıklandı. Kendi ağını genişletmeye ve geliştirmeye yönelik yapmış olduğu çalışmalar ile 15 binden daha fazla araç sarj istasyonu oluşturan Tesla, bu istasyonları ülkelere kurarak araçların her dâhim şarjlı bir şekilde yol almasını sağlıyor.

Dünya otomobil markalarının arasından sıyrılarak kendi markasını yaratan Tesla son dönemde en çok konuşulan marklardan biri haline geldi. Bu durumun en büyük etkeni elektrikli ve çevreyi kirletmeyen araçların üretilerek, sürücüler ile buluşması. Üstelik araçların teknolojik açıdan donanımları da üstün bir hale getiren Tesla, böylelikle otomobil sektörünün gelecek yıllarda daha da büyümesine yön veriyor diyebiliriz.

Tesla, elektrikli araçları üretip sürücüler ile buluşturduktan sonra dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. İhraç edilen bu araçlar aynı zaman Tesla için daha fazla maliyet demek diyebiliriz. Bu otomobilleri şarj ederek bazı alt yapılar ve “Supercharger” olarak isimlendirilen şarj istasyonları ile kurulup araçların enerjilerinin arttırılması sağlanıyor. Bu durumda Tesla, dünya genelinde pek çok noktaya şarj istasyonları koymak ve araçlarının sağlıklı şarj takibi yapabilmesi için ekstra maliyetler harcıyor.  Şarj cihazları ile ilgili açıklanan verilere göre Tesla 2019 yılının ikinci yarısında 2.000’den fazla şarj istasyonu kurduğunu ve bu istasyonların dünya genelinde yaklaşık olarak 15.000’i geçtiğini söyleyebiliriz. Bu sayıların elbette yeterli olmayacağını bilen firma yetkilileri 2020 senesi boyunca da yeni yerler keşfederek şarj istasyonu sayılarını arttıracaklarını açıkladılar.

Supercharger Bulunan Ülkeler

Tesla, resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamalar ile birlikte Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede bulunan Superchargerları açıkladı. Yayımlanan haritayı sizler için detaylı inceleyerek, şarj istasyonlarının bulunduğu noktaları ortaya çıkardık.

Türkiye sınırları içerisinde 10 farklı noktada bulunan Superchargerlar şu illerde; “ İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Antalya, Konya, Aydın ve Edirne” olarak açıklandı.

Şarj cihazı bulunan yerlere ülkesel olarak baktığımızda ise; “ Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Rusya, Çin, Güney Kore, Japonya ve Tayvan” ülkeleri içerisinde Supercharger noktaları bulunduğu açıklandı.

Tesla araca sahip olan Supercharger istasyonlarında araç sahipleri kısa süre içerisinde bataryalarını güvenli bir şekilde doldurarak, araçların yollarına sağlıklı bir şekilde devam etmesi sağlanıyor. Tesla’nın bu noktalara ek olarak 2020 senesi içerisinde farklı ülkelere sarj cihazı koyacakları açıklandı.

Exit mobile version