Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Supercharger nedir? Ne işe yarar?

Tesla yalnızca elektrikli otomobiller ile değil elektriğin her alanında çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi olan “Tesla Supercharger” ile ilgili detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla Supercharger, Tesla tarafından üretilen kamu şarj cihazlarına verilen isim. Bununla birlikte Tesla DC hızlı şarj cihazları ile; elektrikli otomobil kullanıcılarına daha hızlı seyahat imkanı sunabiliyor. Ayrıca oldukça geniş bir ağ kurulumuna sahip olan üretici yalnızca elektrikli otomobil üretmekle kalmayıp; şarj kısmında da yatırımlarına devam ediyor.

Tesla Supercharger tam olarak nedir?

Elektrikli otomobillerin günümüzdeki en büyük sorunu olarak görülen; menzil ve şarj edilme süresi, hızlı şarj istasyonları ile çözülebiliyor. Bunun farkında olan Tesla tarafı, Tesla Supercharger DC hızlı şarj cihazları ile hızlı şarj imkanını sunabiliyor. Bununla birlikte oldukça iyi planlanan kurulum ağı ile kullanıcılar menzil sıkıntısı çekmeden istedikleri noktalara ulaşabiliyor.

İlk Supercharger’lar, 2012 yılında Kaliforniya’da kuruldu. Ardından ABD’de yaklaşık 20.000, Avrupa’da 6000 ve İngiltere’de 600’den fazla olmak üzere; dünya çapında 25.000’den fazla şarj cihazına ulaşmayı başardı.

Bazı Supercharger’ların güneş enerjisinden beslenmesiyle birlikte, daha düşük emisyonlu şarj imkanı kullanıcılara sunulabiliyor. Bununla birlikte marka güneş enerjisinden beslenen cihaz sayısını arttırmayı hedefliyor.

Son olarak, yalnızca Tesla otomobilleri destekleyen sistem ile markanın otomobillerinin de tercih edilme oranı oldukça yükseliyor.

Exit mobile version