Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Supercharger üretimine başladı!

Tesla Supercharger üretimine başladı! 2

Tesla, Şangay’daki yepyeni Supercharger fabrikasında üretime başladı ve Supercharger ağının büyümesini büyük ölçüde hızlandırması bekleniyor.

Tesla Supercharger Fabrikası

Başlangıçta Tesla, Supercharger istasyonlarını Kaliforniya, Fremont’ta üretiyordu. Geçen yıl Supercharger V3’ün piyasaya sürülmesiyle, otomobil üreticisi, üretimi Gigafactory New York’a taşıdı. Hareket, Tesla’nın ağı daha güçlü Supercharger V3 istasyonlarıyla genişleterek üretimi artırmasını sağladı. Tesla 2020’de dağıtımı hızlandırdı ve kısa süre önce 20.000. şarj cihazlı Supercharger ağına kurdu.

Geçen yıl Tesla’nın Çin’de Supercharger istasyonları üretmek için bir fabrika kurmayı planladığını öğrendik. Otomobil üreticisi ,Tesla’nın Çin’deki Şarj Ekibinin Weibo hesabından yeni fabrikada üretime başladığını duyurdu; “Bugün, Tesla Şangay Süper Şarj İstasyonu Fabrikası, Şangay hükümetlerinin her seviyedeki güçlü desteği ve Tesla’nın hızlı ilerlemesiyle resmen üretime girdi. Tesla Şangay Süper Şarj İstasyonu Fabrikası resmen tamamlandı. Ve sektörün önde gelen üçüncüsünü temsil edecek şekilde üretime alındı. Nesil süperşarj yığını (V3) resmi olarak montaj hattının dışındaydı. Projenin Ağustos 2020’de resmi olarak kurulmasından, Şanghay ve Tesla’nın hızını bir kez daha yansıtan resmi üretime kadar geçen süre yarım yıldan az sürdü. ” şeklinde Çinceden çevrilmiş bir açıklama yapıldı.

O sırada, Tesla’nın Gigafactory Shanghai yakınlarında bulunan yeni fabrikasının Şubat 2021’de faaliyete geçebileceği ve bu zaman çizelgesine bağlı kaldıkları bildirildi.

Tesla Semi lansman öncesinde görüntülendi

Exit mobile version