Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Semi Elektrikli Kamyonunun Üretim Tarihi Açıklandı!

Tesla Semi Elektrikli Kamyonunun Üretim Tarihi Açıklandı! 1

Teknolojinin giderek gelişim göstermesiyle ortaya çıkan elektrikli üretici markalardan biri olan Tesla, başarısını ispatlamış durumdadır. Tesla, Semi, Roadster ve Cybertruck elektrikli araçlar konusunda en iyi örneklerden biri olmuştur. Bugün, Tesla firması tarafından yapılan açıklamayla, Tesla Elektrikli Kamyonu Semi Aracının Üretim Tarihi Açıklandı!

Tesla, Semi ve Volvo Vera gibi elektrikli kamyonlar vasıtasıyla nakliyat sektörünün elektrikli araçlara geçiş yapılabileceği kanıtlanırken, bu kamyonların seri üretime ne zaman gireceği oldukça merak edilmektedir. 2017 yılının Kasım ayında tanıtımı gerçekleştirilmiş olan Semi modelinin üretim tarihi belli oldu.

Elektrikli araçların giderek artış göstermesinden sonra bu kez de kamyon üretilmesi insanları elektrikli araçlara yönlendirecek gibi duruyor. Benzin fiyatlarının giderek artış göstermesinden ötürü insanların elektrikli otomobile yönelmesi oldukça mantıklı olacaktır.

Tesla Semi Üretim Tarihi

Tesla markazına ön sipariş veren kişilere gönderilen e-postalar sızdırıldı. Bundan ötürü sınırlı üretim sürecinin bittikten sonra 2020 yılının ikinci yarısında üretime başlanacağı belirtildi. Aslında 2017 yılında yapılan tanıtımdan sonra 2019 yılında üretimi yapılacağı düşünülen aracın üretim tarihi biraz aksadı. Aksayan bu durumdan ötürü kamyon oldukça geliştirilmiştir.

Bir gecikmeyle iyi bir gelişmeye sahip olan Semi aracı, her geçen gün geliştirilmeye devam ediliyor. Tesla’nın tasarımcısı olan Franz Von Holzhausen’in daha önce konuk olduğu bir yayında üretilecek olan aracın iyi bir şekilde piyasaya çıkarılacağı belirtilmişti.

Elektrikli kamyonun menzil seçeneğinin 480 km ve 800 km civarında olması bekleniyor. Olması bekleniyor diyoruz çünkü bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Yüzde yüz elektrikli olarak üretilecek bu aracın üretim tarihi olarak 2020 yılının ikinci yarısı olarak belirlendi. Aracın giderek gelişim göstermesinden dolayı şuan üretilecek olan araç 0 kilometreden 100 kilometreye 5 saniye kadar kısa sürede çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tesla’ya Benzinli Motor Taktılar!

Exit mobile version