Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Roadster önümüzdeki yılda satışa sunulabilir

Altıncı Gigafactory ile beraber akıllara Tesla Roadster modelinin üretimi geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Altıncı Gigafactory’nin açılışı esnasında Elon Musk’ın açıklamaları, merakla beklenen Roadster modeline dayandırıldı. Bununla birlikte “Bu yıl tamamen büyümeyle ilgili. Gelecek yıl, büyük bir yeni ürün dalgası olacak” ifadesine dayandırılan görüşler; Roadster modeli için yeniden açılan rezervasyon sitesiyle destekleniyor.

Tesla tarafının resmi internet sitesinden ulaşılabilecek ekran içerisinde, 5.000 dolarlık kredi kartı ödemesinin ardından 10 gün içerisinde 45.000 dolarlık banka havalesiyle rezervasyonun sağlanacağı bilgisi yer alıyor.

Tesla Roadster teknik özellikleri

Merakla beklenen Roadster modeli ilk kez 2017 yılında tanıtılmıştı. Bununla birlikte 100 km/s hıza yalnızca 1,9 saniyede ulaşabilen modelin 900 kilometreden fazla menzil hedefiyle ilk günden beri dikkatleri çektiğini belirtmek gerekiyor. Daha öncesinde modelin gecikmesinin nedeni olarak arz kıtlığı gösterilmişti. Ancak kurulan iki yeni fabrika ile bu sorunun aşılması bekleniyor

Son olarak Roadster, Cybertruck ve Semi modelleri gelecek yıl üretime girmesi planlanırken; ek olarak tartışma konusu olan Optimus insansı robotu da muhtemelen 2023 yılında üretime girecek.

“Togg, Gemlik’te kendi pistine çıktı”

Exit mobile version