Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Roadster bir kez daha ertelendi!

Tesla Roadster bir kez daha ertelendi! 4

Tesla Roadser

Tesla’nın yaramaz çocuğu ve en hızlısı olacağı öngörülen Roadster modelleri, Tesla’nın Model Y ve Cybertruck gibi diğer arabalara odaklanabilmesi için birkaç kez ertelendi.  Musk, 2017’de yeni nesil Tesla Roadster’ı ilk kez piyasaya sürerken, 2020’de tekrar piyasaya sürüleceğini söylemişti. Doğal olarak aracı bekleyenlerin gözü yollarda kaldı ve üzgünüz ki daha da beklemeleri gerekecek.

Tesla’nın en hızlısı

Tesla, açılış etkinliğinde 1.9 saniyede 0-100 ve 965 km’den fazla menzile sahip etkileyici elektrikli süper otomobil için rezervasyon almaya başladı.

Araç programı daha sonra CEO’nun Tesla için bir öncelik olmadığını söylediği için ertelendi.

Geçen yıl Musk, otomobil üreticisi Cybertruck’a odaklanırken Tesla Roadster’ın 2022’ye kadar erteleneceğini zaten ima etmişti.

Teknik olarak nedir bu Roadster?

Aracı almak için ilk sırada yer almak isteyenler 50.000 ila 250.000 $ arasında depozito yatırmak zorunda kaldı. Tesla ayrıca yaklaşmakta olan Roadster’ın çeyrek kilometreyi 8.8 saniyede kat edeceğini ve 250 milin üzerinde maksimum hıza-ki bu 400 km/h gibi bir değere denk geliyor- ve 997km menzile sahip olacağını söyledi. Musk geçmişte Roadster’da roket iticilerinden bahsettiğinde bunun bir şaka olup olmadığını sorguladık. Hatta mümkün mü diye bir beyin fırtınası yapmadık değil. Neredeyse her şey mümkündür, ancak bir üretim arabasının arkasından alev çıkması pek de olası değildir belki yeni versiyon NFS payback oynarken görürüz . Roadster için 1000’in üzerinde bir beygirden bahsediyoruz ve şu anda en hızlı Mercedes-Benz Gt Roadster veya Audi  RS7’de bile görmediğimiz değerler söz konusu. Bunun yerine Musk, Jay Leno, the Roadster’ın plakasının, arabanın itilmesine yardımcı olmak için bir hava patlamasına sahip olabileceğini söyledi. Ancak, Tesla, dikkatini yaklaşmakta olan Tesla Model S Plaid’e kaydırıyor.

Tesla üretime 2022’de başlamayı umuyor

Şimdi CEO, Tesla’nın yeni Roadster’ının üretiminin önümüzdeki yıla kadar başlamayacağını bir twitle doğruladı ve otomobil üreticisinin “mühendisliği bu yıl bitirdiğini” ve “üretimin önümüzdeki yıl başlayacağını” tweetledi. Buna ek olarak Musk, yaz sonuna kadar bir aday tasarıma sahip olmayı hedefliyor. En temel donanıma sahip  Roadster 200.000 $ ‘dan başlayacak. Ancak doğruya doğru! Giriş seviyesi modelin yukarıda belirtilen özelliklere, hava iticilere veya diğer ekstra yeteneğine sahip olması pek muhtemel veya gerçekçi değil.

Tesla 2020 yılı 4. Çeyrekte ne kadar kazandı ?

Exit mobile version