Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, Rivian’ın yeni işe alımlar ile ticari sırları çaldığını iddia etti!

Rivian R1T

Tesla, Amazonun’da yatırımcısı olduğu Rivian ile davalar üzerinden görüşmeye devam ediyor. Daha önceden birbirlerine çeşitli davalar açan iki elektrikli otomobil üreticisi, şimdi ticari sırlar nedeniyle karşı karşıya gelecek. Tesla Rivian davalarının en sonuncusu, Rivian’ın Tesla’dan direkt işe aldığı çalışanlar ile ilgili.

İlginizi Çekebilir: Tesla, otomobil paylaşımı özelliğini duyurdu!

Tesla’nın açtığı davada suçlaması şu şekilde: “Rivian şimdiye kadar 178 eski Tesla çalışanına sahip. Bu 178 çalışanın 70’i doğrudan Tesla’dan Rivian’a geçiş yapmış. Çalışanların üreticiler arasında tercih yapıp farklı yerlerde çalışmaları gayet normal. Fakat davanın asıl konusu Rivian’ın özellikle işe aldığı dört kişi ile alakalı. Rivian, Tesla’nın ticari sırlarını bilen dört çalışanı işe aldı ve onlardan Tesla’nın ticari sırlarını öğrendi.”

Tesla’nın suçlaması bu şekildeydi. Rivian, suçlamanın hemen ardından Tesla’ya şu şekilde cevap verdi: “Rivian’a katıldıktan sonra tüm çalışanların eski işverenlerin fikri mülkiyetlerini Rivian sistemlerine dahil etmediklerini ve vermeyeceklerini doğrulamasını istiyoruz.” Tesla henüz Rivian’ın bu yanıtını cevaplamadı.

Rivian, henüz ilk modelleri olan R1T kamyoneti ve R1S SUV modellerini üretmeye başlayamadı. Normalde bu sene seri üretimden ilk otomobillerini indirmeyi planlayan üretici koronavirüs pandemisi nedeniyle planlarını 2021 yılına ertelemek zorunda kaldı. Ayrıca Ford ve Amazon’dan yatırım alan Rivian, Amazon için dağıtım minibüsleri de inşa edecek.

İki elektrikli otomobil üreticisi arasındaki rekabetin doğal sonuçları olarak görebileceğimiz bu davalar ileride daha sık olacak gibi. En iyi çalışanları kendi bünyesinde bulundurmaya çalışan iki firmanın da aralarındaki çalışan transferi de hiç doğal olarak hiç bitmeyecek.

Rivian R1T

Exit mobile version