Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Precept yalnızca bir konsept!

Tesla Precept konsept otomobili ile Tesla tarafındaki yeni elektrikli hiper otomobilinin hayal edilmesi kolaylaşıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Otomotiv endüstrisinde özellikle son yıllarda yaşadığı gelişim ile tüm dikkatleri üzerine çeken Tesla; güncel elektrikli hiper arabalara rakip olacak ikinci nesil bir Roadster geliştiriyor. Bununla birlikte konsept araçlar tasarlayan sanatçı Khyzyl Saleem tarafından yapılan tasarım akıllara yeni elektrikli hiper otomobili getiriyor. Fakat belirtmek gerekiyor ki; yapılan bu tasarım Tesla tarafından herhangi bir onaya sahip değil.

Tesla Precept tasarımı

Tasarım “Tesla Precept Concept” olarak isimlendiriliyor. Bununla birlikte modelin genel tasarımına baktığımızda; Lotus Evija, Porsche Mission R ve Rimac Nevera modellerinden etkilendiği düşüncesine kapılmak mümkün. Tesla Roadster modelinin genel şekli üzerinde yapılan değişimler ile görsellerde gördüğünüz otomobil Saleem tarafından oluşturuluyor. Ayrıca modelin ön kısmına baktığımızda oldukça ilginç bir görünüm bizleri bekliyor. Modelin tamponunda ve farlarında yapılan değişimler ile oldukça agresif bir görünüme sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Yan taraflardaki tasarım değişiklikleri ile direkt olarak aerodinamiğinin gelişiminin hedeflendiğini söyleyebiliriz. Kapıların arkasına yerleştirilen hava girişleri ve yan etekler ile bu gelişimin sağlanması kağıt üzerinde mümkün görünmekte. Bununla birlikte model genel tasarımını büyük siyah jantlar ile tamamlanıyor. Ayrıca modelde geleneksel yan aynalar yerine küçük kameraların bulunması da gözlerden kaçmamakta.

Arka tarafta ise modelin büyük bir spoyler ile agresif bir difüzöre sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu tasarımı sayesinde muhtemelen modelin yere basma kuvvetinin olumlu etkilenmesi amaçlanıyor.

Son olarak Tesla Roadster modelini uzun süredir bekliyoruz. Teslimatların ne zaman başlayacağı halen belirsiz. Fakat CEO Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar, modelin 2023 yılında gelebileceğine işaret ediyor.

“TOGG CES’te en iyi 20 marka arasında!”

Exit mobile version