Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, otomobil paylaşımı özelliğini duyurdu!

Tesla, otomobil paylaşımı özelliğini duyurdu! 2

Tesla, otomobillerini sürücü paylaşımı için kullanması konusunda muazzam vaatlerde bulundu. Aslında, şirketin CEO’su Elon Musk, 2020 yılı sonuna kadar yola bir milyon tamamen otonom hareket edebilen robotaksiyi koymaya söz verdi. Şu anda Haziran ayına girdik ve yolda kesin olarak bir tane Tesla robotaksi bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir: Cabrio Tesla Model 3 üretildi!

Tesla sahipleri, otomobillerini henüz bir sürücüsüz taksi olarak kullanamıyorlar ancak şirket, en azından Tesla’nızı tanıdığınız insanlarla paylaşmayı kolaylaştıracak yeni bir özellik tanıttı. Bu özelliğe ‘Car Access’ (Araba Erişimi) adını veren Tesla, bu özelliği ile otomobil paylaşımı için ilk adımı attı diyebiliriz.

Tesla web sitesindeki bilgilere göre, “Araç Erişimi ek bir sürücü için erişim izni eklemenize ve kaldırmanıza izin veriyor. İstediğiniz zaman Tesla hesabınızdan ek sürücüler ekleyebilir ve kaldırabilirsiniz.” Hesaba eklenen herhangi bir sürücü, yol kenarı yardımı veya çeşitli Tesla yükseltmeleri satın alma hariç, Tesla uygulamasında bulunan ve “aracın kilitlenmesi ve kilidinin açılması” gibi tüm özellikleri aktif olarak kullanabilir.

Tesla sahipleri hesaplarına en fazla beş ek sürücü ekleyebilir ve şu anda Tesla hesabı olmayan yeni sürücüler bir e-posta yoluyla kolayca bir tane oluşturabilirler. Bu özellik, arkadaşlarına veya ailelerine arabalarını sürmelerine izin vermek isteyen Tesla sahipleri için kullanışlı oldukça kullanışlı oldu.

Otomobillerini kiralayanlar için de kullanışlı olmalı bu özellik. Geçmişte, Tesla Model 3 gibi bir araç kiralayan kişilerin araca girmek ve araba kullanmak için yedek anahtar kartını kullanmaları gerekiyordu. Kiracılar artık otomobili sadece cep telefonlarıyla açarak Tesla deneyiminin keyfini çıkarabilecekler. Kiralama süresi sona erdiğinde, Tesla sahipleri kiracı sürücüsünü hesaplarından kolayca silebilirler.

Exit mobile version