Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model Y’nin Üretimi Beklenenden Erken Mi Olacak?

Tesla Model Y’nin Üretimi Beklenenden Erken Mi Olacak? 2

Otomobil üreticilerinin ünlü markalarından Tesla, 2019’un başlarında Model-Y ismindeki aracını tanıtmışken şirketin CEO’su olan Elon Musk bu aracın 2020 yılının sonlarına doğru üretimine başlanacağını açıklamıştı. Yakın zamanda yapılan açıklamalara göre ise söz konusu aracın daha erken zaman diliminde üretimine başlanacağı söyleniyor.

Kaynağı Deutsche Bank olan bir araştırmada görülüyor ki Tesla bu modelin üretimine 2020 yılının ilk aylarında başlayabilir.

Model-Y İçin Verilen Siparişler Hızlandırıldı

Yapılan açıklamalar ve en son çıkan haberlere göre Tesla’nın,  Tayvan’lı tedarikçileri olan firmalarda Model-Y için verilen siparişlerin hızlandırıldığı bilgisini almış bulunmaktayız.

Deutsche Bank’ın uzman analistlerinden olan Emmanuel Rosner yaptığı açıklamalar şu şekildedir;

“Tayvan’da bulunan tedarikçiler tarafından bize iletilen bilgilere göre Tesla firması kendilerinden istedikleri parçaların hızlandırılması talebinde bulunmuşlardır. Tedarikçilerin görüşüne göre ünlü araç üreticisi, Model-Y’nin üretimine altı aylık bir süre kısaltması yaparak beklenenden daha erken başlayacağını aktardılar.”

Bu bilgiler dahilinde, Model-Y’nin 2020 yılının başlarında teslimatının gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Görülüyor ki Tesla önceki zamanlarda yaptığı teslimat gecikmelerinden ders çıkararak Model-Y’nin üretiminde aynı hataya düşmek istemiyor. Eğer bunu başarırsa kendi prestijine büyük katkısı olacağı düşünülmektedir.

Exit mobile version