Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model Y üçüncü koltuklar boyu uzun yolcuları üzebilir!

Tesla Model Y üçüncü koltuklar boyu uzun yolcuları üzebilir! 2

Tesla, sadece çocukların veya hiç uzun olmayan insanların seyahat edemeyeceği fikiriyle, Tesla Model Y’ye üçüncü bir koltuk sırası ekledi. Elbette, Model Y gibi nispeten kompakt ve coupe benzeri bir crossover’ın üçüncü bir sıraya sahip olması güzel, ancak arabada bir kaza sırasında uzun yolcularla seyahat ediyorsanız , büyük bir kafa travmasına maruz kalmanız kuvvetli muhtemel…

Bir Tesla Model Y’nin arkasında başınız için ne kadar az yer olduğunu gösteren videolar görmüşsünüzdür. Şimdi, önden bir çarpışma durumunda, başınızın o sırta çarparak büyük yaralanmalara nasıl yol açabileceğini hayal ediyoruz.

Arkadan çarpışma durumunda, uzun yolcuların kafaları muhtemelen arka camı kıracak ve daha sonra camın olduğu yerin arka kenarına çarpacaktır. Bu senaryolardaki kazaların çoğunun sonu iyi değil ve asıl sorun Tesla’nın tavan boşluğunu engelleyen fastback tarzı bir arka kısım seçmesi.

Tesla Model Y, arkadaki gerçek tavan boşluğuna izin veren daha düz bir tavan hattına sahip daha geleneksel bir geçide sahip olsaydı , üçüncü sıra, yetişkinler için güvenli bir yer olabilirdi. Ancak, orta boylu bir yetişkin olsanız bile , bir kazada orada otururken yakalanırsanız, aşırı derecede savunmasız kalabilirsiniz (özellikle kafa yaralanmalarına karşı).

Yüzlerce Tesla aynı anda aynı otoparkta yazılım güncellemesi alırsa ne olur?

Exit mobile version