Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model Y, menzil yükseltmesine kavuşuyor

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen yüksek menzilli Tesla Model Y modeli gerçek oluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Elektrikli otomobil denildiği vakit rekabeti kızıştıran en önemli özelliklerden birisi de kesinlikle menzil. Özellikle bazı ülkelerde henüz tam olarak oturmayan şarj istasyonları ile birlikte kullanıcılar uzun menzilli modelleri tercih etmeye devam ediyor. Bununla birlikte markalar menzil tarafında kendini geliştirmeye özellikle önem veriyor.

Uzun Menzilli Tesla Model Y teknik özellikleri

Modelin en düşük menzile sahip olan versiyonu; EPA değerlendirmesine göre 524 kilometre menzile sahip. Bununla birlikte marka modele daha uzun bir menzil sunabilen bir versiyon eklemeyi planlıyor. Hatırlamak gerekir ki buna benzer bir hareketi Model 3 tarafında da görmüştük. Uzun menzile sahip olarak sunulan Model 3 modelinde; menzil 651 kilometre seviyesinde.

Belgelere göre Çin’de kayıtlı yeni “süper uzun menzilli” olarak isimlendirilen Model Y varyantı; NEDC değerlendirmesine göre, 640 kilometrelik bir sürüş menziline sahip olacak. Yeni varyantın EPA değerlendirmesine göre ise 564 kilometre seviyesinde bir menzile sahip olacağı düşünülüyor.

Uzun menzilli varyantın pil tarafında hangi pakete sahip olacağı henüz bilinmiyor. Fakat uzun menzili ile rakipleri olan;  Ford Mustang Mach-E California 1, Volkswagen ID.4  gibi modeller karşısında daha güçlü bir konum elde etmesi planlanıyor.

Modelin motor tarafında 183 beygirlik önde, 246 beygirlik arkada olmak üzere çift elektrikli motor kurulumuna sahip olması planlanıyor. Bununla birlikte modelin 558Nm tork değerine de sahip olacağını belirtmek gerek.

Aslında bu menzil artışı modelin ilk kez aldığı bir yenilik değil. Geçtiğimiz sene marka sunduğu bir yazılım güncellemesi ile birlikte 17 kilometrelik ekstra menzili kullanıcılarına sağlamayı başarmıştı.

Son olarak yüksek menzilli Tesla Model Y otomobilinin pazar rekabeti göz önünde bulundurularak bu sene içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

“Tekerlekli Sohbetler: Hakkı Günerkan” başlıklı oldukça özel olan röportajımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version