Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model X teslimatları Şubat’tan Ekim ayına geri alındı

Tesla Model X teslimatları Şubat'tan Ekim ayına geri alındı 1

Tesla Model X ve Model S siparişleri gözle görülür şekilde gecikiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla tarafında yenilenen Model X ve Model S modelleri Şubat 2021 tarihinde bekleniyordu. Fakat markanın yeni siparişler için teslimat tarihleri konusunda kaldığı durum bir hayli zor görünüyor.

Tesla erken sipariş veren müşteriler için; teslimat zaman çizelgelerini güncellediğini ve biraz daha süreye ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bununla birlikte Model X modeli için beklenen teslim tarihi en son raporlara göre; Ekim ayına taşınıyor.

Marka Model S/X’i piyasaya sürerken bazı sorunlara sahip olduğunu son aylarda çok net görmek mümkün Fakat bu sorunların niteliği hala bilinmemekte. Sorunun kaynağının tedarik zinciri olabileceği düşünülüyor.

Model S birkaç hafta veya ay içerisinde piyasaya girmesi beklenirken; Model X’in S’den sonra gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte gecikmelerin devam etmesi durumunda belki de yeni Model X’in 2021 yılında pazara girmeme riski mevcut.

Bu problem Tesla tarafının diğer modellerine göre eksik kaldığı üst sınıf segmentini oldukça yıpratıyor. Bununla birlikte marka tarafında yenileme başından beri sorunsuz bir şekilde ilerlemiyor.

Son olarak artış aşamasının ardından haftada 2.000 birim hedeflenen siparişler 100.000 dolarlık birim fiyatı ile birlikte modellerin markayı finansal açıdan yıpratma şansı bir hayli yüksek görülüyor.

Exit mobile version