Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model S’in Motorundaki Iron Man Göndermesi

Tesla Model S'in Motorundaki Iron Man Göndermesi 1

YouTube’de popüler olan “’What’s Inside?” kanalı, Tesla Model S’in mekanik aksamını görmek için motoru parçalara ayırdı. Kanalın paylaştığı videoda, otomobildeki motorun mühendislik ve tasarım açısından oldukça çarpıcı ve dikkat çekici olduğu görülmektedir.

YouTube üzerinde yaklaşık 7 milyona yakın abonesi bulunan ‘What’s Inside?” kanalı, adından da anlaşılacağı üzere, elektronik aletlerden otomobillere, ayakkabılardan yiyeceklere kadar bir çok ürünün içini açarak, parçalarına ayırmaktadır.

Şimdi ise bir Tesla Model S’nin içinde neler olduğunu merak eden What’s Inside, satış rekorları kıran elektrikli otomobilin motorunu açtı. Dan ve oğlu Lincoln, motorun açılması sırasında büyük miktarda soğutma sıvııs ile karşı karşıya kaldılar. Buna rağmen videonun en dikkat çeken noktası Model S motorunun içindeki elektronik bileşenlerdir.

Videoyu izleyenler, motorun içindeki bileşenlerin son derece kompakt ve dayanıklı olduğunu görecektir. Motora dair en büyük sürprizlerden biri ise içinde Tony Stark, bir diğer ifadeyle Iron Man’in göğüs kısmındaki Arc Reaktör’ünü andıran üçgen bir düzen olmasıydı.

Elon Musk, çizdiği imaj ve inanılmaz projeleri nedeniyle gerçek hayatın Iron Man’i olarak anılmaktadır. Hatta Iron Man 2’de de oynama şansına sahip olan Musk, Model S’nin en önemli bileşenlerinden birinde ikonik karaktere bilerek veya bilmeyerek bir gönderme yapmış olabilir.

Diğer yandan motoru sökülen Tesla’nın 7 yaşında olduğunu belirtmekte fayda var. Şirket bu süreç içinde araçlarındaki mekanik aksanlarda önemli değişiklikler ve yenilikler yaptı. Bu nedenden ötürü yeni Model S’lerin elektrik motorları muhtemelen çok daha ileri düzeydedir. Eski modellerin bile bu denli kompakt ve güçlü bir yapıya sahip olması, Tesla’nın mühendislik açısından ne kadar yetenekli olduğunun bir kanıtıdır.


Exit mobile version