Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model S prototip pil ile 1210 kilometre yol kat edebiliyor

ABD merkezli pil firması One tarafından geliştirilen prototip pil ile Tesla Model S tek şarj ile 1210 kilometre yol kat edebildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

ABD merkezli Our Next Energy’nin Gemini isimli ve 203.7 kWh kapasiteli konsept pili Tesla Model S’ye kuruldu. Ardından yapılan ortalama 88 km/s hızındaki sürüş ile 1210 kilometrelik bir rota tamamlandı.

ONE tarafı, elektrikli otomobillerin tercihindeki en büyük etkenlerden olan pil konusunu çözmeye ve bu doğrultuda piller geliştirmeye devam edeceğini doğruluyor. Bununla birlikte marka tarafından, yüksek hızlı sürüşlerde, zorlu hava koşulları, dağlık arazi ve römork çekme gibi faktörler nedeniyle elektrikli otomobillerin paylaşılan resmi verilerden yüzde 35 daha az menzil sunabileceği iddia ediliyor.

Elektrikli otomobiller için sorun olarak görülen şarj süreleri ve yetersiz menzil konusunda devreye giren ONE; ortalama 241 kilometrede bir durmak zorunda olan sürücülere, yolculuklarını duraklama olmadan tamamlamaya imkan veren uzun menzilli pilleri geliştiriyor.

Son olarak ONE’ın kurucusu ve CEO’su Mujeeb Ijaz şu ifadeleri kullandı;

“Günümüzde çoğu tüketiciyi geride tutan menzil kaygısını ortadan kaldırarak elektrikli araçların benimsenmesini hızlandırmak istiyoruz.”

“Artık bu kavram kanıtı pilini, sürdürülebilir malzemeler kullanarak maliyet ve güvenliği artırırken tek bir şarjla uzun mesafe yolculukları mümkün kılacak Gemini adlı yeni bir ürüne dönüştürmeye odaklandık.”

“TOGG sedan modeli ilk kez Las Vegas’ta sergileniyor!”

Exit mobile version