Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model S Plaid, Nürburgring’de rekoru kırdı!

Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan paylaşım ile birlikte; Tesla Model S Plaid Nürburgring’de sedan bir EV için en hızlı süreyi elde ettiğini kamuoyuna duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Musk tarafından Twitter’dan yapılan açıklamaya göre; 1006 beygirlik model, Nordschleife pistini 7 dakika 30.909 saniye sürede turladı. Bununla birlikte bu sürenin, Porsche Taycan Turbo tarafından kırılan en hızlı turdan 12 saniye daha hızlı olduğunu belirtmek gerek. Bu rekor süre zarfında model 165 km/s ortalama hız ile birlikte turu tamamladı.

Özel olarak geliştirilen model Musk tarafından önerilen geliştirmeler; “eklenen aero yüzeyler, karbon frenler ve palet lastikleri” ile bu tur süresini geliştirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte marka bu sürenin geliştirilmesi için bir tunning şirketi ile ortaklık kurulduğunu da öne sürdü.

Plaid motor, 2012 yılında satışa sunulan Model S için en önemli güncelleme olarak görülüyor. Bununla birlikte bu motor, 2021 için yenilenen daha büyük Model X SUV modelde de mevcut.

Tesla Model S Plaid teknik özellikleri

Model S Plaid ve Model X Plaid modellerinde; üç motorlu bir elektrikli güç aktarma sistemi mevcut. Bu sistem ile birlikte modeller 1006 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte Model S 100 km/s hıza yalnızca 1.99 saniyede ulaşabiliyor. Musk bu sürenin; doğru lastik tercihleri ile sağlanabileceğini de özellikle belirtiyor.

Daha büyük olan Model X Plaid modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 2.5 saniye seviyesinde. Bu değer ile birlikte model en hızlı ivmeye sahip SUV model olma özelliğine sahip.

Model S Plaid, 20 ve 22 inç boyutundaki jant seçeneklerine de sahip. Bununla birlikte model menzil tarafında; 579 kilometre menzil ile oldukça iddialı. Son olarak modelin fiyatı ise 119.990 Dolar seviyesinde.

Exit mobile version