Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model S Plaid+ modelinin üretimi durduruldu

Tesla Model S Plaid+ modelinin üretimi durduruldu 15

Tesla Model S Plaid+ modelinin üretimi Elon Musk tarafından iptal edildi. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Musk, her zamanki gibi Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte; Model S Plaid serisinin yarıya indirileceğini ve daha uzun menzilli Plaid+ modelinin üretim planları içerisinde yer almadığını belirtti.

Tesla Model S Plaid teknik özellikleri

Model geliştirilmiş özellikleri ile 1006 beygir güce sahip. Bununla birlikte marka üç motorlu Plaid güç aktarım mekanizmasına sahip. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 1.9 saniye. Menzil tarafında ise model 627 kilometre menzile sahip görünüyor.

Plaid+ modeli aynı performans özelliklerine sahip. Fakat Plaid modeli ile tek farkı menzil. Plaid+ modelinin menzili 836 kilometre seviyesinde.

Plaid yükseltmesinin bir parçası olarak Model S, şasi ve aerodinamik değişikliklere de sahip. Bununla birlikte model daha derin bir ön ayırıcıya, daha geniş yan eteklere, devasa bir arka difüzöre ve ördek kuyruğu spoylerine sahip. Model bu eklentiler ile yolu daha iyi tutup performansı ve sürüş keyfini arttırmayı planlıyor. Ayrıca model daha büyük frenlere, daha düşük süspansiyona ve yeni amortisörlere sahip.

Marka Model S Plaid modeli ile birlikte Nürburgring pistinin rekorunu kırmak için hazırlanıyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz sene marka; Model S Plaid prototipinin Nordschleife pistini yaklaşık 7 dakika 20 saniyede turladığını iddia etmişti.

Yeni Pil Teknolojisi

S Plaid projesinin ilk duyurulduğu aynı hissedar toplantısında Tesla, yeni nesil piller hakkında bazı detayları yayınladı. Ayrıca Musk şirketin geleneksel silindirik pil hücrelerinin yerini alacak daha verimli bir kiremit kafesli yük taşıyan pil takımı üzerinde çalıştığını belirtti.

Bu söylem kulağa şaşırtıcı gelse de, yeni teknoloji ile birlikte; eski üniteyle aynı alanı kaplayan fakat çok daha fazla elektrik rezervi depolayabilen bir pil takımı bizleri bekliyor olacak. Ayrıca Tesla; geleneksel bir grafit anot yerine yeni bir silikon anot kullanarak maliyetin azaltılabileceğini de belirtti.

Son olarak Tesla Model S Plaid modeli şuan İngiltere’de 110.980 Sterlin ile siparişe hazır. Plaid+ modelinin ise 139.980 Sterlin değerinde bir fiyat etiketi mevcuttu.

2021 Citroen C3 fiyat listesi ve teknik özellikleri

Exit mobile version