Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model S bayılan sürücünün hayatını kurtardı

Tesla Model S bayılan sürücünün hayatını kurtardı 1

Tesla Model S modelinin direksiyonuna sarhoş olarak geçen sürücü büyük tehlikeyi oto pilot sayesinde kazasız olarak atlattı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Norveç’te 24 yaşında olan Tesla Model S modelinin sahibi alkol alarak sürmeye çalıştığı araç içerisinde 100 km/s hızla giderken bayıldı. Bununla birlikte kendinden geçen sürücü aynı anda aynı otoyolda bulunan diğer insanlar tarafından görüntülendi. Model otopilot özelliği sayesinde bayılan sürücünün yerine kontrolü ele aldı. Bu sayede model diğer sürücülerinde hayatını tehlikeye atmadan aracı şeridinde tutmaya devam etti. Bir süre boyunca şeridinde ilerleyen model; sürücüden herhangi bir geri dönüt alamayınca aracı bir tünel içerisinde durdurdu. Bununla birlikte tünelin trafiği acil servis ekipleri gelene kapatıldı.

Sürücü aracı kullandığını reddettiği halde halen sarhoştu. Bununla birlikte sürücünün ehliyeti geçici olarak askıya alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Belirtmek gerekir ki model Tesla tarafının yazılımsal anlamda en güncel sürümüne sahip değildi. Fakat bu temel düzeyde dahi büyük bir faciayı engellemeyi başardı. Bununla birlikte bu sistemin bu yeteneğe sahip olmaması durumunu gerçekten düşünmek dahi istemeyiz. Gelişen teknolojinin hayatımıza bu tarzda olumlu dokunuşlarda bulunuyor olması gerçekten oldukça güzel. Ayrıca kendi kendine durabilen veya ani durumlarda sürücüye destek olan modeller ile birlikte yollar çok daha güvenli.

“Audi A6 E-Tron modeli gelecek sene geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version