Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Model 3 Hangi Ülkenin En Çok Satan Aracı ? 🤔

Tesla Model 3 Hangi Ülkenin En Çok Satan Aracı ? 🤔 2

Tesla Model 3

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, Avrupa’da yine büyük bir başarıya ulaştı. Tesla’ya ait olan en popüler araç modeli Model 3, Hollanda’da Volswagen Polo’yu geride bırakarak ülkedeki en çok satan aracı olmayı başarmış durumda.

Geçtiğimiz ay Hollanda’da 5.768 adet Model 3 satarak Ağustos ayı içerisinde ülke sınırları içerisindeki satışını yaklaşık olarak 4 kat artırdı. Model 3’e gelen bu yoğun talep Tesla’nın Eylül ayında ülkenin en popüler otomobil markası haline gelmesini de sağladı.

Dijital Tekerlek | Twitter

Avrupa’da 43.390 euro fiyatı ile satılan Tesla Model 3, 386 kilometrelik menzili sayesinde rakiplerinin önüne geçmiş durumda. Fakat Volkswagen’in önümüzdeki yılın ilk aylarında teslimatlarına başlayacağı 330 kilometre menzili ve 30 bin euronun altındaki fiyatı ile sunulacak ID.3’ün Model 3’ün satışlarını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konsusu.

Şu an itibariyle Hollanda’nın en çok araç satan markası 36,449 üniteyle Volkswagen’dir. Tesla’nın toplam satışı ise 13,991 adettir. Tesla’nın son zamanlarda atağa kalkması ise Model 3’ün uygun fiyata sahip olması ve hükümetin elektrikli araçlara sağladığı teşviklere bağlanıyor.

Exit mobile version