Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Kaliforniya’da otomobil üretmeyecek!

Tesla tarafının Lathrop, Kaliforniya’daki yeni fabrikasının inşaatına başlandı. Otomobil üretilmeyecek olan fabrika ile ilgili olan detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla her geçen gün artan menzil rekabeti için çözüm üretmeye devam ediyor. Bununla birlikte pil teknolojisini her geçen geliştirirken, Megapack enerji depolama sistemini ticari ve kamu hizmeti adına müşterilerine sunuyor.

3.000kWh değerinde kapasiteye sahip olan Tesla Megapack, öncelikle güneş ve rüzgar çiftlikleri tarafından enerji depolamak için kullanılıyor. Halihazırda Nevada, Gigafactory içerisinde üretilen Megapack yanında Powerwall ve Powerpack üretimi de devam ediyor. Tesla tarafının enerji bölümü genişledikçe; Fremont, Kaliforniya fabrikasının yakınına inşa edilecek Lathrop, Kaliforniya fabrikası ile üretimin yeniden planlanması hedefleniyor. Ayrıca Lathrop yakınında yalnızca bir fabrika değil, 870.000 metrekarelik bir dağıtım merkezi de işletiliyor.

Açılacak yeni fabrikası Megapack üretimine adanan ilk fabrika olacak. Bununla birlikte Powerwall ve Powerpack’lerin üretiminin de taşınıp taşınmayacağı belli değil.

Lathrop Belediye Başkanı Sonny Dhaliwal konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Tesla’nın buradaki en son genişlemesi olan Megafactory’nin evi olmaktan gurur duyuyoruz”

“Yeşil enerjinin geleceği tam burada toplumumuzda üretilecek. Bu gelişme, şehrimiz için daha fazla refah, sakinlerimiz için daha fazla istihdam fırsatı ve gezegenimiz için daha parlak bir gelecek anlamına geliyor.”

Elon Musk, Megapack’in “temelde gelecek yıla kadar tükendiğini” doğruladı. Bununla birlikte Megapack’in “önemli ölçüde karşılanmamış talep” olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca Powerwall’a olan ilgiye de değinen Musk; Powerwall için yıllık bir milyon olan şipariş hedefinin de aşıldığını belirtti.

Son olarak Elon Musk, üretimi azalan Powerwall ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

“Bir arabada yaptığınız gibi Powerwall’da da aynı çipleri kullanıyoruz, bu yüzden hangisini yapmak istiyorsunuz?”

“Arabalar mı, Güç Duvarları mı? Yani araba yapmamız gerekiyor, bu yüzden – Powerwall üretimi azaltıldı.”

“Lamborghini Countach LP 500 yeniden inşa ediliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version