Site icon Dijital Tekerlek

Tesla ile Hertz arasında 100.000 sipariş anlaşması yapıldı

Tesla, araç kiralama şirketi Hertz ile tarihi bir anlaşma yaptı.

Bir yıldan fazla bir süre önce, araç kiralama şirketi Hertz, Covid’in zorunlu olarak kapattığı kapatmalar gibi bir dizi ekonomik faktör nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Geçen Kasım ayına kadar şirket, mali yıkımdan kurtulmak için daha büyük çabaların bir parçası olarak yeni bir abonelik planı duyurdu. Bu çabalar meyvesini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Hertz, Model 3 olmak üzere 100.000 Tesla siparişi verdiğini duyurdu.

Tesla ve Hertz arasında milyar dolarlık anlaşma

Tahmini 4,4 milyar dolarlık anlaşma, bu arabaların 2022’nin sonuna kadar kiralama şirketine teslim edilmesini gerektiriyor. Duyuruyu takiben Tesla’nın hisseleri %12,6 artarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Dünya çapında en çok satan elektrikli otomobil olan Model 3 sedan’ın üreticisi, Haziran 2010’daki ilk çıkışından bu yana 11 yıldan biraz fazla bir süre alarak şu anda bu noktaya ulaşan en hızlı ikinci şirket oldu.

Musk’ın serveti de şirketin hisse senedi fiyatlarındaki son tırmanışla birlikte fırladı. Milyarder kurucu ortak, Amazon‘un kurucusu Jeff Bezos‘un 193 milyar dolarının önünde, yaklaşık 252 milyar dolarlık net servetiyle şu anda dünyanın en zengin insanı. Musk, Bloomberg verilerine göre yaklaşık %17 hisse ile Tesla’nın en büyük hissedarı konumunda.

Model 3 kiralayan Hertz müşterileri, Tesla’nın ABD ve Avrupa’da bulunan 3.000 süper şarj istasyonuna tam erişime sahip olacak.

Hertz geçici CEO’su Mark Fields, “Elektrikli araçlar artık ana akım ve artan küresel talep ve ilgiyi görmeye başladık. Yeni Hertz, Kuzey Amerika’daki en büyük EV kiralama filosundan başlayarak ve EV filomuzu büyütme ve dünya çapındaki eğlence ve iş müşterileri için en iyi kiralama ve şarj deneyimini sağlama taahhüdüyle başlayarak bir mobilite şirketi olarak öncülük edecek.” ifadelerini kullandı. Tesla’dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi ancak bunun bugüne kadarki en büyük sipariş olduğunu onaylayabiliriz. Hertz şimdi EV segmentine girerken, rakip araba kiralama şirketlerinin de aynı şeyi yapması an meselesi.

Hertz’in Model 3 müşterileri, EV olmayan kiracılara kıyasla “birinci sınıf ve farklı bir kiralama deneyimine” sahip olacak. EV’ler konusunda kendilerini eğitmeye yardımcı olacak dijitalleştirilmiş rehberliğe ve yakın gelecekte Hertz mobil uygulaması aracılığıyla daha hızlı bir EV rezervasyon sürecine erişebilecekler. Şirket, küresel ayaklarının yüzde 20’sinden fazlasını EV’lerden oluşmasını hedefliyor.

“Toyota MR2, Porsche yardımıyla yeniden doğacak” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version