Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, Gigafactory Texas’ta yüklü miktarda robot siparişi aldı

Tesla, Gigafactory Texas'ta yüklü miktarda robot siparişi aldı 2

2020’nin ortalarında Tesla, Austin’de 2.000 dönümlük bir arazi satın aldıklarını yepyeni bir fabrika -Tesla Gigafactory Texas- kurmak için bir anlaşma yaptığını duyurmuştu.

İlk başta Tesla, fabrikayı Cybertruck Gigafactory olarak adlandırdı. Çünkü otomobil üreticisi elektrikli kamyoneti orada üretmeyi planladı. Ancak Tesla’nın ilk olarak Model Y’yi fabrikada üretmeyi planladığını biliyoruz. Model Y’nin ardından şirketin daha sonra adını “Gigafactory Texas” olarak değiştirdiğini de öğrendik. Otomobil üreticisi, Gigafactory Texas’ta Model 3, Model Y, Cybertruck ve Tesla Semi’yi üretmeyi planlıyor.

Daha önce söylediğimiz gibi Tesla bu modellere özellikle odaklanıyor dolayısıyla Roadster planları biraz daha geriye gitti.  İnşaat Temmuz 2020’de başladı ve otomobil üreticisi ilk etabı Mayıs 2021’de gerçekleştirmeyi planlıyor. Buna bağlı olarak kısa süre içerisinde üretim başlayacaktır. Tesla ayrıca fabrikada pil hücresi üretimi kurmayı ve burayı halka açık bir “ekolojik cennet” haline getirmeyi planlıyor ki umarız gerçekleşir. Amerikalı üretici, son birkaç ayda şantiyenin drone uçaklarından yola çıkarak çok ilerleme kaydetti.

Tesla Gigafactory Texas robotları teslim alıyor

İnşaat, yapı inşa etme ve aslında üretim kapasitesini dağıtma konusunda çok ilerleme görmemize rağmen, tamamen farklı iki şey. Ancak üretim kapasitesi cephesinde de bazı ilerlemeler gördük. Geçtiğimiz ay, Tesla’nın Gigafactory Texas’ta ilk Giga Press’i teslim aldığını biliyoruz.

Görünüşe göre Tesla, uygun büyüklükte bir robot siparişi de teslim alıyor.

Tesla üretim hatlarının çoğu yüzlerce robot gerektiriyor. Ve otomobil üreticisinin hem Kuka hem de Fanuc robotlarını kullandığı biliniyor. Bu, Tesla’nın Model Y için üretim hatlarını inşa etmeye hazırlandığının iyi bir işaretidir. Ancak Tesla’nın yeni fabrikadan araç üretmesi çok daha uzun zaman alabilir.

Tesla Supercharger üretimine başladı!

Exit mobile version