Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Gigafactory Berlin, izinsiz yapıma devam ediyor!

Tesla Gigafactory Berlin, izinsiz yapıma devam ediyor! 2

Tesla’nın Almanya’nın Berlin şehrinde inşaatına başladığı ve koronavirüs pandemisi nedeniyle durdurduğu fabrikası Tesla Gigafactory Berlin, kesin onay almadan çalışmalara başladı.

İlginizi Çekebilir: Cabrio Tesla Model 3 üretildi!

Gigafactory Berlin, Tesla için kritik bir öneme sahip. Elektrikli tam otonom araç üreticisi Tesla, Almanya’da fabrika açarak üretim ve nakliye masraflarını azaltmayı hedefliyor.

Tesla, yapılan açıklamalara göre Gigafactory Berlin yapılıncaya kadar Model Y’yi piyasaya sürmeyecek.

Temmuz 2021’de yeni fabrikanın üretime başlaması planlanıyor. Kalan 12 ayda üretime hazır hale gelebilmesi için Gigafactory Berlin’in kısa sürede inşasına başlaması bekliyor. Model Y sipariş verenlerin yanı sıra Tesla yatırımcıları için de çok önemli olan fabrikanın inşaat zaman çizelgesinin gerisinde kalabileceğinden korkuluyor.

Alman Postdamer gazetesinin haberine göre şimdiye kadar 300 hektarlık alanda 90 hektarlık çam ormanını yetkililerin izniyle kesen Tesla, henüz nihai onayı almadan çalışmalara tekrar başladı.

Yerel medya her ne kadar Tesla’nın onay almadan inşaata devam ettiğini söylese bunun bir formalite olduğu belirtiliyor. Ormanların yok edilmesi, hava kirliliğinin artması gibi konularla haberlerde yer alan Gigafactory Berlin, Almanya hükumeti tarafından desteklenen bir proje. Kısa zaman önce fabrikanın yer alacağı belediye olan Grünheide, fabrika sahasının caddesinin adını ‘Tesla’ olarak değiştirdi.

Tesla müşterilerinden çok belki de Tesla yatırımcılarının sıkı takipçisi olduğu Gigafactory Berlin projesi hayata geçirildiğinde Tesla’nın Avrupa, Amerika ve Çin’de fabrikaları olacak. Bu da elektrikli otomobil üreticisinin ileride büyük ölçüde güçleneceğinin habercisi diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Tesla, otomobil paylaşımı özelliğini duyurdu!

Exit mobile version