Site icon Dijital Tekerlek

Tesla daha ne kadar büyüyecek?

Tesla daha ne kadar büyüyecek? 5

İnanılmaz bir yükselişle dünyanın en değerli otomobil üreticisi olan Tesla tarafının geleceği herkes tarafından merak ediliyor. Günümüzde kırdığı rekorlar ile dikkatleri çeken markanın geleceğine yönelik beklentilere gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı üçüncü çeyrek kar açıklamasıyla kendi rekorunu kıran elektrikli otomobil üreticisi; rakiplerini geride bırakarak 850 milyar dolar seviyesinde bir piyasa değerine sahip. Bununla birlikte önceki seneye göre %72 oranda fazla otomobil satan marka; 241.300 adet aracı sahiplerine teslim etti. Ayrıca yatırımcılarını da oldukça mutlu eden üreticinin; gelecek yıllarda da bu kar topu etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Tesla yönetimi, Şanghay, Berlin ve Texas’taki yeni fabrikaları ile üretim ve tedarik sürecini geliştirmeyi hedefliyor. Markanın bu fabrikalar haricinde Japonya, Kore, Hindistan ve İngiltere gibi ülkelerde tesisler için yatırımlarda bulunacağı söylentisi de mevcut.

CEO Elon Musk, daha uygun bütçelere yönelik; 25.000 dolarlık bir modelin geliştirilmesinin mümkün olduğunu daha önce ima etmişti. Fakat henüz bu konunun hangi aşamada olduğu bilinmiyor. Bununla birlikte her geçen gün değişen ve gelişen otomobil sektörü için; markanın ürün gamını genişletmesi gerekecek gibi görünüyor. Marka bu genişleme sürecini Cybertruck, Semi ve yeni Roadster modeli ile başlatmayı planlıyor.

Son olarak halihazırda piyasa değeri açısından lider konumda olan Tesla’nın atacağı adımlar tüm dünya tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Fakat fark edilmese dahi atılan basit adımların bile uzun vadeli olduğu oldukça yüksek ihtimal.

“Elektrikli GMC Hummer kamyonetinin teaser görüntüsü paylaşıldı”

Exit mobile version