Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Cybertruck İçin Nikola Motors İle Gerginlik!

Tesla Cybertruck İçin Nikola Motors İle Gerginlik! 1

Geçen hafta tanıtılan Tesla Cybertruck için dedikodular bitmek bilmiyor. Nikola Motors tarafından sosyal medya hesabından yayınlanan mesaj, bu aracı bir süre daha gündemde tutacak gibi. Ve ileri ki zamanda Tesla Cybertruck İçin Nikola Motors İle Gerginlik! Ortaya çıkabilir.

Uzun süren bir bekleyişin ardından hararetli tartışmalarla tanıtılan Tesla Cybertruck kısa sürede gündeme oturmayı başardı. Tasarım noktasında negatif yönlü çok ciddi eleştiriler alan bu araç rakiplerinin de ilgi odağı konumunda. Bu kez, Amerika Pazarında hidrojen yakıtlı kamyonlarıyla büyük ilgi toplayan Nikola Motors karşımızda.

Nikola Motors Tarafından Tesla Cybertruck Eleştirisi!

2014 yılında kurulmuş olan Nikola Motors, Arizona da bulunan Amerikan şirketidir. Her ne kadar sedan veya pick up tarzı araç üretmeyen Nikola Motors, Tesla ile rekabete devam ediyor. Bugün şirketin CEO’su tarafından paylaşılan bir tweet tüm dikkatini iki firmanın üzerine yoğunlaştırdı.

Nikola Motors CEO’su Trevor Milton tarafından atılan bir tweetin hemen ardından meraklıları için yine başka bir noktaya sürülecek tartışmaya yol açtı. Milton attığı tweette:

“Merhaba Elon Musk, firmamız otomobil veya pick up tarzı araçlar üretmiyor ancak ekibin daha büyük pazarlara ulaşmak isterse bir kamyonetimizin tasarımını size bağışlamaktan mutluluk duyarım. Ekibim, bu pick up’ı ne olur ne olmaz diye tasarlamıştı ama zaten biz üretmeyeceğimizden tasarımı size vermek beni memnun eder.” Dedi.

Tesla Şirketi ve Nikola Motors Karşılaştırması

Tesla, otomotiv endüstrisinde normlara uygun şeyler ortaya çıkarmaya çalışmakta. Şirketin asıl amacı, tüketicileri, herhangi bir otomobil üreticisi tarafından daha önce gerçekleştirilmemiş, benzinli otomobillerden uzaklaştırmaktı. Son derece başarılı olarak üretilen Model S ve Model 3 araçların estetik tasarımı, geleneksel lüks otomobillerin genel görüntüsüne uymaktadır. Ayrıca Tesla araçlarının iç kısımları da rakiplerininkiyle uyuşmamakta. Tesla üretmiş olduğu her araçta geniş bir gösterge ekranı kullanmıştır.

Nikola Motors ise Tesla’ya göre sedan veya pick up araç üretmemekte. Bunun yerine Semis ve Utility Task Vehicles üretmektedir. Bu araç sizin tabirinizle kamyon. Nikola Motors, Tesla’nın Frito Lay dahil olmak üzere Tesla Cybertruck modelini de eleştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tesla Model S’in Motorundaki Iron Man Göndermesi

Exit mobile version