Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Çin Üretiminde Başarı Sağladı. “ Model 3 Başarısının Detayları”

Tesla Çin Üretiminde Başarı Sağladı. “ Model 3 Başarısının Detayları” 2

Dünya üzerinde elektrikli otomobil alanında ilk çıkarım gösteren firma olan Tesla, Çin için özel olarak yapılan Gigafactory 3 ile Çin’de önemli başarılar elde etti. Fabrikadan teslimatlar an itibariyle başlamış oldu.

Çin’in Şanghay’da yer alan Tesla Gigafactory 3 fabrikası ile Çin’de kullanılacak olan Model 3 üretimine start vermişti. Model 3 olan ilgi oldukça büyük olunca, fabrika üretimleri hızlandırarak kısa süre de Gigafactory 3’ten ilk Model 3 teslimatını yaptı. Büyük bir tören ile yapılan teslimatta, fabrikadan ilk çıkarılan 15 aracın teslimatı gerçekleştirildiği bilinmektedir. Tesla’nın geleceği için büyük önem arz eden fabrika, çok kısa sürede iyi işler yaparak hem Çin pazarında hem de dünya pazarında iyi işler yapmanın peşinde. Fabrika ile ilgili verilen bilgilere göre her yıl 500 bine yakın araç üretileceği konuşuluyor. Tesla’nın önümüzdeki yılın başında ilk olarak hedefi ise haftalık 3 bin kadar Model 3’ü satışa sunmak olacak.

Yeni Tasarım ile Yeni Seri de Yolda

Çin’in önümüzdeki yıl en büyük yatırım yapacağı araçlardan biri olacak olan Tesla Gigafactory 3 üretiminin hızlandırma çalışmaları yapılacağı açıklanmıştı. Bu çalışmaların yanı sıra Tesla’nın Berlin’de kurulacak fabrika ile birlikte Gigafactory 4 için çalışmaların yapılacağı açıklandı. Bu sayede Avrupa’daki elektrikli araç talepleri de bu fabrika ile birlikte karşılanmış olacak.

Exit mobile version